Kylling med estragon og porre i flødesauce

24. august 2020
Kylling med estragon og porre i flødesauce

Her får du den skønneste kylling med estragon i en lækker porre-flødesauce. Flødesaucen er super cremet, med et hint af hvidvin og en fantastisk smag af estragon.

Ligesom mange andre, elsker jeg retter med kylling – og ikke mindst kylling i en eller anden form for flødesauce! Jeg har før delt et par retter med denne kombination, men hver med deres eget udtryk i smag og konsistens. Jeg kan fx. virkelig anbefalde dig, at afprøve en super cremet kylling i sennepssauce eller en skøn kylling stroganoff med porre og svampe.

Kylling med estragon – næsten som bearnaise!

Denne kylling med estragon er endnu en opskrift i samlingen over de mest cremede kyllingeretter. Kyllingen bliver super mør af, at ligge og nærmest dampe i hvidvins-flødesaucen.

Derudover sidder flødesaucen bare lige i skabet. Den smager faktisk næsten som en lidt mere frisk bearnaisesauce og har været et stort hit herhjemme. Estragon er smagen vi alle forbinder med en lækker, tyk bearnaisesauce og gør også, at denne sauce smager i samme retning.

Porrerne er med til, at gå ind og creme saucen meget og bliver næsten en form for stuvede porre med essensen af bearnaisesauce – det smager virkelig himmelsk!

Kylling med estragon og porre i flødesauce

Serveringsforslag

Porrerne gør også, at retten mætter en del, hvorfor jeg blot har valgt, at servere retten med lidt grillet asparges og noget lækkert brød. Jeg har valgt grønne asparges, da de er en favorit herhjemme. Det eneste de kræver er egentlig bare et hurtigt skyl, knæk enderne af og steg dem ved hård varme i nogle minutter med lidt olie, salt og peber. Du kan både stege dem på en pande eller over en grill.

Hvis du ønsker et endnu mere mættende måltid, er der jo intet som en flødesauce serveret over ris. Kombinationen af kridhvide jasminris med en skøn cremet flødesauce kan bare et eller andet hvis du spørger mig!

Kylling med estragon og porre i flødesauce

Af Christina Antal portioner: 2

Kylling med estragon i en lækker porre-flødesauce. Flødesauce med hvidvin og estagon - smager næsten som en frisk bearnaisesauce med den møreste kylling!

Ingredienser

  • 2 kyllingbryst
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • 2 spsk. tørret estragon
  • Salt og peber
  • Lidt friskhakket persille eller estragon

Fremgangsmåde

1

Hak hvidløget fint og kom på en kold pande med 1 spsk. olie. Tænd panden ved middel-svag varme og lad olien stå og trække smag af hvidløget imens panden varmes op.

2

Imens renses porren. Del den i tre dele og halver dem. Rens dem under rindende vand, til der ikke er mere jord imellem lagene.

3

Snit dem herefter fint og kom dem på panden med hvidløgsolien og rør godt rundt.

4

Når porrene begynder at falde lidt sammen, kommes den tørrede estragon i og vendes godt rundt.

5

Skrab nu porrene til siden i panden.

6

Krydder kyllingebrysterne med salt og peber og kom dem på midten af panden, skrab porrene ovenpå kyllingen.

7

Steg kyllingen i 5 min.

8

Vend herefter kyllingen og tilsæt hvidvin. Bring det i kog og kom et låg på og skru ned på svagt blus.

9

Lad retten stå og småsimre i 10 min.

10

Tjek nu om kyllingen er gennemstegt i den tykkeste ende. Hvis den er færdig, flyttes kyllingerne over på hver deres tallerken.

11

Bring nu saucen i kog igen og tilsæt fløden og smag til med salt og peber og evt. lidt friskhakket estragon.

12

Hæld nu saucen over kyllingen og pynt med lidt friskhakket estragon eller persille.

13

Server retten med grillet asparges og et godt flutes - eller med ris for en endnu mere mættende ret*

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar