De bedste koldhævede flutes

22. april 2019
Tre koldhævede flutes

Denne opskrift på koldhævede flutes, er hidtil den bedste jeg er kommet frem til. De har en dejlig saftig og sej krumme med den sprødeste skorpe.

Hjemmelavede koldhævede flutes er helt klart min favorit, da arbejdsindsatsen er minimal og det færdige produkt altid er et hit.

Flutes er et super lækkert tilbehør til aftensmaden og vi nyder dem især til pastaretter og supper. Vi servere dem ofte til en god bolognese, lasagne, eller en klassisk spaghetti carbonara. De er nu også virkelig gode til hjemmelavede sandwich eller søndagens morgenbord. Prøv den fx til en lækker sandwich med kylling og bacon, eller en skøn po boy sandwich!

Så alt i alt, er denne opskrift på hjemmelavede flutes en virkelig god og nem opskrift på et godt og super lækkert all-around flute. De er også utrolig velegnet til fryseren, så lav endelig en stor portion, så du har nogle at tage op af i løbet af ugen.

Lad dig endelig ikke skræmme, af længden på opskriftens fremgangsmåde. Trinene er simple at følge og kræver ikke en stor arbejdsindsats. Jeg vil dog sige, at du er nødt til at have en røremaskine, for at kunne udføre projektet. Du kan simpelthen ikke røre dejen med samme kraft i hånden. Men hvis du elsker at bage og godt kan lide, at tingene er hjemmelavet – er en røremaskine virkelig også en god investering!

Jeg håber opskriften kan bruges og hvis du sidder med nogle spørgsmål, så skriv dem endelig til mig i kommentarfeltet nedenfor. God bagelyst!


Koldhævede flutes

Af Christina Antal portioner: 3

Lækre koldhævede flutes - de bedste hvis du spørger mig! Prøv med til en god omgang bolognaise, til en lækker pastaret eller en god sandwich.

Ingredienser

  • 250 g. groft ølandshvedemel
  • 350 g. hvedemel
  • 5,5 dl. vand
  • 5 g. gær
  • 15 g. salt
  • 1/2 dl. surdej *

Fremgangsmåde

1

Begynd aftenen før du skal bruge de koldhævede flutes.

2

Rør gær og surdej sammen med vandet i en røremaskine.

3

Kom salt og mel i og kør på laveste hastighed til det hele har samlet sig.

4

Skru nu op for hastigheden til lige under maks og kør dejen i ca. 8 min.

5

Tjek dejens elasticitet ved at tage en klump dej og træk den næsten gennemsigtig. Hvis den går i stykker er dejen ikke færdig og skal æltes lidt længere **

6

Kom nu dejen i en skål smurt med lidt olie og stil den på køl. Lad hæve natten over eller 10-12 timer.

7

Dagen efter tages skålen ud af køleskabet og hæver på køkkenbordet i 1 time.

8

Tænd imens ovnen på 275 grader varmluft og sæt en bageplade med bunden opad ind i ovnen på andennederste rille. Denne fungere som en bagesten, så hvis du har sådan en, så benyt endelig den istedet.

9

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skub den forsigtig ind under sig selv med en dejskaber, så den spændes op og får en mere fast form.

10

Del dejen i tre aflange flutes og spænd også hver af disse op.

11

Du skal nu bruge en tynd bageplade med bunden opad. Den anvendes som en erstatning for en stor pizzaspade.

12

Kom bagepapir på og flyt så de 3 flutes over. Dejen er blød, så dette skal gøres en en hurtig bevægelse.

13

Åben ovnen og flyt nu bagepapiret med de 3 flutes ind på den varme bageplade i ovnen.

14

Bag dem i 5 min på 275 grader varmluft. Herefter skrues oven ned til 230 grader. Bag yderligere i 20-25 min.

Bemærkninger

* Frisk din surdej op om morgenen, da den så vil gære mest muligt, når du skal bruge den. ** Gå forsigtigt frem med æltningstiden. Hvis den får for meget, ødelægges glutennettet og dejen bliver vandet og ubrugelig. Ælt den hellere for lidt end for længe.

Måske vil du også synes om

6 Kommentarer

  • Svar
    Amanda
    23. april 2021 at 9:30

    Kan det godt stå i et døgn i køleskabet?

    • Svar
      Christina
      23. april 2021 at 10:12

      Hej Amanda 🙂
      Det kommer lidt an på hvad du mener. Hvis det er selve grunddejen, så kan den godt stå et døgnstid i køleskabet – jeg plejer at lade den stå natten over. Hvis den skal stå meget længere end 12 timer, ville jeg dog vælge at komme lidt mindre gær i dejen 😀

  • Svar
    Bodil Kristensen
    4. april 2023 at 19:55

    Kan den ikke bages på surdej alene? Kh Bodil

    • Svar
      Christina
      21. juli 2023 at 16:03

      Det har jeg ikke selv prøvet, men det tænker jeg godt den kan, hvis din surdej er meget aktiv 🙂
      Sig endelig til hvis du afprøver det 😀

      Venlig Hilsen
      Christina

  • Svar
    Iben
    23. april 2024 at 14:26

    kan den laves uden surdej? jeg har ikke noget sur dej lige nu, men ville stadig gerne prøve at lave dem?

  • Skriv en kommentar