Hjemmebagte boller: Hurtige eftermiddagsboller

31. august 2019
Hjemmebagte boller

Hjemmebagte boller er altid et hit herhjemme, både på hverdage og i weekenderne. Disse hurtige eftermiddagsboller tager ingen tid at lave! Så opskriften er perfekt, hvis du hurtig skal have nogle lækre boller på bordet.

Opskriften på disse hjemmebagte boller er inspireret af min svigermors eftermiddagsboller. Dem har vi ofte fået, når vi har været hjemme og vi gerne ville have noget lækkert til eftermiddagskaffen. Vi laver dog også rigtig ofte disse gulerodsboller – de er virkelig et stort hit hos gæster! Hvis du leder efter noget mere sødt til eftermiddagsbordet, kan jeg anbefale mine bananmuffins med chokolade, cookies eller nogle lækre kanelsnegle! Hvis du gerne vil have en lidt sundere snack, kan du også give mine lakridsmandler et forsøg – de er så lækre!

Bollerne er super hurtige at tilberede, da de kun skal hæve imens ovnen varmer op. Det betyder også, at du hurtigt kan trylle nogle lækre boller frem, når børnene plager om hjemmebag. Du kan have boller klar på lidt over en halv time – og det er altså guld værd, når ungerne er sultne eller når der pludselig vælter gæster ind af døren.

Jeg bruger næsten altid surdej i al mit bagværk, da jeg elsker den krumme og dybde i smagen det giver. Hvis du ikke har surdej, kan dette dog sagtens undlades, især i opskrifter som denne. Hvis du har surdej stående, vil jeg dog anbefale dig, at prøve med et par spsk i dejen. Du kan evt. lade dejen hvile efter æltning i 15 min inden bollerne formes. Så for dejen tid til at hæve endnu mere og udvikle mere smag.

Servering og opbevaring

Opskriften giver en klassisk hvid bolle, som smager utrolig godt med en masse smør og en god skiveost eller noget marmelade. Bollerne er bedst samme dag de er bagt, da de godt kan blive lidt tørre på anden dagen. Hvis du ved, at i ikke får spist dem alle, så frys nogle af dem ned. På denne måde bevare de den saftige krumme. Tø dem op på køkkenbordet eller i mikroovnen hvis du pludselig står og skal bruge dem.

Hjemmebagte eftermiddagsboller

Af Christina Antal portioner: 8 stk.

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 1,5 dl. vand
  • 1 æg + 1 æg til pensling
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 sk. salt
  • evt. 2 spsk. surdej hvis du har.
  • ca. 250-300 g. hvedemel (erstat evt. 1 dl. med grahamsmel)

Fremgangsmåde

1

Kom vand og gær i røremaskinen eller en skål. Tilsæt også surdejen hvis du har.

2

Oplæs gæren i vandet.

3

Tilsæt herefter sukker, salt, olie og æg og rør det godt sammen.

4

Kom nu mel i lidt efter lidt indtil dejen begynder at blive sammenhængende og smidig. Pas på ikke at komme for meget mel i dejen, da bollerne så bliver tørre.

5

Ælt dejen godt i 5-8 min. til den er blød og smidig og ikke alt for klistret.

6

Kom lidt hvedemel på bordet og vend dejen ud af skålen. Vend dejen i melet og ælt den let til dejen har absorberet melet og er blød og nem at håndterer.

7

Del dejen i 8 kugler og form dem til runde boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

8

Kom et hviskestykke over bollerne og lad dem hæve i 15 min.

9

Varm imens ovnen op på 200 grader alm. ovn.

10

Når bollerne har hævet og ovnen er varm, pensles bollerne med et sammenpisket æg.

11

Kom herefter bollerne i ovnen og bag i 15 min.

12

Server lune med smør og god ost.

Bemærkninger

Bollerne er bedst samme dag de er bagt. Du kan sagtens fryse dem, så holder de sig saftige.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar