Grønne bønner med feta

28. april 2019
Grønne bønner med feta og solsikkekerner.

Grønne bønner med feta er den bedste og mest cremede bønnesalat du kunne ønske dig! Den tager ingen tid at tilberede og alle jeg har serveret den for spørger altid efter opskriften.

Første gang jeg smagte denne bønnesalat, var hjemme hos en veninde. Vi skulle lave stegt kylling til aftensmad, men vidste ikke hvad tilbehøret skulle være. Det eneste vi havde i fryseren var grønne bønner og så var der feta i køleskabet. Det blev så til grønne bønner med feta – en bønnesalat alle kan være med på!

Opskriften kræver ikke særlig mange råvare og er utrolig simpel. Jeg har både lavet den med friske grønne bønner og bønner fra frost – med samme gode resultat. Friske bønner har lidt mere bid – men brug det du bedst kan lide. Det vigtigste er bare, at bønnerne er helt kølet ned inden du blander dem med fetaosten.

Dette er en kold bønnesalat og kan serveres som tilbehør til næsten alle retter. Den er virkelig god at gemme i køleskabet og kan stå nogle dage. Så lav endelig en god stor portion og hav skønt tilbehør i flere dage. Jeg har også haft den med som madpakke mange gange med stor succes.

Bønnesalaten smager fantastisk sammen med ovnbagt laks, mørbrad i baconsvøb eller i en salatbar side om side med en varm bønnesalat.

Grønne bønner med feta

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g. grønne bønner
  • 200 g. blød fetaost*
  • 1,5 dl. solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Sæt en gryde vand over at koge.

2

Blancher bønnerne i nogle minutter. Smag dem til og tjek hvor meget bid du ønsker de skal have.**

3

Køl bønnerne ned i iskoldt vand og dræn dem. Lad dem stå og tørre imens resten tilberedes.

4

Skær feta i tern så godt du kan. Osten er blød, så fine tern bliver det ikke, men det er også helt okay.

5

Rist solsikkekerner på en pande ved middel varme indtil de er gyldne. Sæt til afkøling.

6

Pres hvidløg ned i en stor skål.

7

Kom nu bønner, feta og solsikkekerner i skålen og bland det hele godt sammen.

8

Smag til med salt og peber. Vær forsigtig med saltet, da osten er salt i sig selv.

9

Sæt på køl indtil den skal serveres.

Bemærkninger

* Jeg bruger altid mærket PUCK - Mediterranean style white cheese i den blå indpakning. ** Hvis du bruger frosne, skal de ikke koge så længe som de friske, da de ellers bliver bløde.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar