Thai curry med champignon og kokosmælk

27. april 2019
Thai curry med champignon og kokosmælk med forårsløg og chili.

Jeg elsker det asiatiske køkken og især noget der involverer kokosmælk og ris! Denne opskrift på thai curry med champignon og kokosmælk er virkelig smagsfuld og egner sig perfekt til de kødfri dage på madplanen.

Champignon er en af mine yndlings grøntsager! De er en virkelig taknemlig grøntsag, som suger en masse smag til sig fra resten af retten. Jeg kan især godt lide dem i retter som denne thai curry, hvor de skal spises sammen med en masse ris og sovs! Den klassiske koteletter i fad med champignon er også et lækkert eksempel på en sovset ret serveret over ris. Hvis du vil have endnu flere grøntsager, smager en kylling stroganoff med porre og champignon altså også herligt!

I denne opskrift, kombinerer jeg champignon, kokosmælk, chili og soyasauce. Det er virkelig en lækker sammensætning og overraskende smagsfuld. Retten fyre virkelig op under smagsløgene og giver dig et kærligt spark. Du kan dog altid selv justere hvor stærk du ønsker retten så den passer til dig og din familie. Jeg kan personligt godt lide, at der er lidt bid!

Limesaften giver denne thai curry et ekstra strejf af det thailandske køkkens vidunderlige smagsnuancer. Jeg synes, at den skarpe limesaft løfter retten op på et højere niveau. Juster evt. hvor meget lime du vil have i din curry, ved at servere limebåde i en lille skål ved siden af. Herhjemme er det nemlig lidt individuelt hvor “skarp” man gerne vil have retten til at smage. Personligt synes jeg dog godt, at retten både må være lidt stærk og skarp i smagen .

Som ret i sig selv – eller som en ud af flere

Retten er som sagt super velegnet, til de dage hvor du gerne vil servere en kødfri menu. Server den som en suppe eller sammen med ris. Hvis du vil gå lidt mere traditionelt til værks, kan du også vælge, at servere retten som én ud af flere retter. Dette bruges rigtig ofte i det asiatiske køkken og er en vidunderlig måde, at prøve mange forskellige smagsnuancer og kombinationer af på.

Thai curry med champignon og kokosmælk

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 ml. kokosmælk*
  • 400 g. champignon
  • 1/2 chili uden kerner alt efter størrelse
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 forårsløg
  • 1 lime
  • Peber
  • Serveres over ris.

Fremgangsmåde

1

Skær champignon i skiver.

2

Fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde ringe.

3

Hak hvidløget fint og skær forårsløg i tynde skiver.

4

Sæt ris over at koge.

5

Kom 1 spsk. olie i en wok og tilsæt hvidløg. Tænd ved middel varme og lad det varme stille op.

6

Når hvidløget begynder at riste kommes chilien på og steges 1 min.

7

Tilsæt champignon og steg dem til de får lidt farve.

8

Kom nu den hvide del af forårsløget i wokken og steg yderligere nogle minutter.

9

Nu kommes kokosmælken i wokken. Lad det koge i 5 min.

10

Kom nu resten af forårsløget i og smag retten til med lime, soyasauce og friskkværnet peber.

11

Server retten med ris.

Bemærkninger

* Jeg plejer at købe små brikker af kokosmælk hos en asiatisk købmand. De kan nemlig fås i 250 eller 500 ml. og smager meget bedre end dem jeg kan købe i supermarkedet.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar