Andebryst i østersauce – et asiatisk twist til andestegen

11. december 2021
Andebryst i østersauce med asparges og sukkerærter

Denne lækre ret med andebryst i østersauce er en fulstændig fantastisk ret! Hvis du elsker and og elsker det asiatiske køkken, så kast dig ud i denne opskrift med det samme. Det er en skøn afveksling til andestegen her i juletiden.

Jeg elsker and og holder meget af den helt klassiske andesteg. Jeg leder altid efter andre gode opskrifter med and – især her i december som den perfekte optakt til julemiddagen. Denne opskrift på andebryst i østersauce smager fuldstændig fantastisk! Den har det hele – plus du får lidt ekstra grønt indenbords inden den store julemiddag.

Hvis du leder efter flere lækre asiatiske retter, så prøv fx denne opskrift med kylling og ingefær eller en super lækker cremet tom kha gai.

Andebryst i østersauce med asparges og sukkerærter

Andebryst – kan det blive mørt?

Personligt synes jeg godt, det kan være svært at stege et andebryst. Jeg vil helst ikke have det alt for rosa, men omvendt må det absolut heller ikke blive tørt. Jeg har erfaret, at det bedste resultat kommer ved, at stege andebrystet rosa, lade det hvile og herefter skære det ud i tynde skiver. Herefter vendes det i retten og simre et par minutter. På denne måde bliver kødet virkelig saftigt og mørt, uden at være alt for rosa.

Der sker dog absolut intet ved, at andebrystet er rosa – jeg kan personligt blot bedst lide det lidt mere stegt. Hvis du kan lide din and rosa, så steg det lidt kortere tid, så det ikke får for meget varme når det vendes i retten til sidst.

God appetit og rigtig glædelig jul

Andebryst i østersauce

Af Christina Antal portioner: 3-4

Ingredienser

  • Fyld
  • 2 andebryst
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g. sukkerærter
  • 4 forårsløg
  •  
  • Sovs
  • 1 dl. østersauce
  • 1/2 dl. vand
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber
  •  
  • Ris som tilbehør

Fremgangsmåde

Anden

1

Rids andebrysterne på skindsiden hele vejen henover brystet, pas på ikke at ridse ned i kødet.

2

Krydder godt med salt og peber.

3

Kom dem på en kold pande og skru op for middel-høj varme.

4

Steg nu på skindsiden i omkring 10 min. eller til skindet er gyldent og sprødt.

5

Vend andebrysterne og steg yderligere i 10 min.

6

Tag dem nu af varmen og over på et skærebræt og lad dem hvile i 5-10 min.

7

Skær dem herefter i skiver og sæt til side.

8

Sæt risene over at koge nu hvis du ønsker dette som tilbehør

Grøntsagerne

9

Pil og halver løgene og skær dem i tynde både.

10

Hak hvidløget fint.

11

Forårsløgene skæres i tynde ringe.

12

Skær asparges og sukkerærter i mindre stykker

Samling af retten

13

Varm 2 spsk. olie op i en wok og tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.

14

Tilsæt herefter asparges og sukkerærter og vend det hele godt rundt i 2-3 min.

15

Kom nu skiverne af andebrysterne i og vend godt rundt.

16

Tilsæt nu alle de våde ingredienser og smag det hele til med lidt salt og peber.

17

Hvis du ønsker mere sovs, kommes der blot mere vand og østersauce i retten. Husk blot på, at der dannes en smule mere sovs, når retten tages af varmen og får lov at stå et kort øjeblik.

18

Server retten med ris.

Bemærkninger

Der ridses i skindet, således fedtet bedre kan løbe fra og skindet kan blive sprødt.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar