Hjemmelavet agurkesalat

17. maj 2019
Agurkesalat

Agurkesalat er en gammeldags klassiker som mange elsker og holder af. Det er et super simpelt og hurtigt tilbehør at tilberede – så giv dig endelig i kast med denne hjemmelavede udgave!

Agurkesalat smager fantastisk ovenpå hjemmelavet hotdogs, i flæskestegssandwich eller som tilbehør til helstegt kylling. Da jeg var lille elskede jeg det også ovenpå leverpostej – det er jeg dog med årene gået fra igen.

Som jeg nok har nævnt et par gange, er jeg stor fortaler for, at lave tilbehøret fra bunden. Lad dig ikke skræmme, da dette virkelig er en simpel opskrift at følge og så smager det så meget bedre og friskt end dem fra glas. Det eneste opskriften kræver, er agurk, et skærebræt og en god kniv – mere behøver du ikke! Personligt kan jeg godt lide, at bruge et lille håndholdt mandolinjern til at skære agurkerne med, da de så får samme tykkelse og dermed en mere ensartet sprødhed. Men hvis du ikke har et mandolinjern, så kan en god skarp kniv sagtens bruges.

Vi har haft agurkesalaten til at stå en uges tid på køl uden problemer. Så du kan også vælge at lave en større portion hvis du ved, i skal bruge den til flere retter. Jeg vil dog sige, at jeg synes agurkerne er mere sprøde når den lige er lavet, hvilket jeg elsker. Derfor laver jeg altid en frisk portion når vi skal bruge den.

Agurkesalat

Af Christina Antal portioner: 5

Ingredienser

  • 1 Agurk
  • 1 dl. brun lagereddike
  • 1 dl. vand
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. hele peberkorn

Fremgangsmåde

1

Skær agurken i tynde skiver. Jeg bruger et mandolinjern.

2

Agurken kommes i et glas eller bøtte med tilhørende låg.

3

Kom eddike, vand, sukker og salt op i en lille gryde og bring i kog.

4

Sørg for at sukkeret bliver opløst.

5

Kom peberkornene i gryden.

6

Når lagen koger, kommes den over agurkerne og låget lukkes straks.

7

Lad agurkesalaten trække i en times tid i køleskabet inden servering.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar