Gambas Al Ajillo: Rejer i hvidløgssmør

22. oktober 2019
Gambas Al Ajillo - Rejer i hvidløgssmør

Gambas Al Ajillo er en klassisk spansk ret som er spækket med smag! Du får de lækreste rejer i hvidløgssmør som går fantastisk til et iskoldt glas hvidvin.

Herhjemme elsker vi alt med smør og hvidløg. Derudover er skaldyr altid i høj kurs – så denne ret er selvfølgelig en, som er rykket direkte op på toppen af vores ynglings mad!

Gambas Al Ajillo – eller som vi nok ville kalde det – rejer i hvidløgssmør er en fantastisk sommerspise! Jeg vil dog indrømme, at vi spiser retten hele året rundt. Vi plejer at lave et godt flute til retten, som du kan bruge til, at suge al det lækre hvidløgssmør op med. Jeg bruger en smule hvidvin i retten, så selvfølgelig servere jeg et iskoldt glas til maden.

Hvidløgsrejer er altid et hit blandt gæster, som alt skaldyr er. Hvis du servere rejerne til en middag, kan du eventuelt lave en lille tapasmiddag, hvor du supplere med scampi fitti eller en lækker po boy sandwich delt i små hapserer.

Som altid, bruger jeg en god hel smør til at danne den lækre hvidløgssmør. Jeg synes, at du får det bedste resultat med “rigtigt” smør istedet for, at bruge margarine eller smørbart. Retten laves oprindeligt med olivenolie, men jeg synes, at smør smager bedre. Jeg kommer dog et par spsk. ekstra jomfru olivenolie i retten, så den lige får et hint af oliens dybe smag.

Gambas Al Ajillo - Rejer i hvidløgssmør

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 300 g. rå tigerrejer, vietnamesiske rejer eller kæmpe rejer
  • 1 bundt persille
  • 1 hel hvidløg
  • 40 g. smør
  • 2-3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 dl. hvidvin
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tø rejerne op og pil skalden af. Hvis rejerne kommer hele, skal hovedet også af.

2

Pil og hak hvidløget groft.

3

Hak persillen.

4

Kom smøret på panden og varm stille op.

5

Når smøret er smeltet, kommes hvidløget på og steges ved middelvarme til de begynder at tage lidt farve.

6

Kom olivenolie og hvidvin på panden. Når vinen har kogt lidt ind, kommes rejerne på.

7

Steg rejerne til de bliver lyserøde.

8

Vend persillen i retten og smag til med salt og peber.

9

Server retten boblende varm sammen med koldt hvidvin og godt brød.

Måske vil du også synes om

4 Kommentarer

  • Svar
    Addy
    12. august 2020 at 13:57

    Det er bare så nemt og SÅ lækkert

    • Svar
      Christina
      12. august 2020 at 15:01

      Dejligt du kunne lide retten! 🙂 Og ja det er virkelig en super skøn og hurtig ret – perfekt her i sommervarmen 😀

  • Svar
    Sanne Bøg
    9. september 2021 at 9:18

    De rejer smager helt fantastisk 😋 Jeg serverede iskold flødeskum rørt m citronsaft og purløg til. Det sad lige i skabet 👍☺️

    • Svar
      Christina
      7. december 2021 at 21:39

      Det lyder da vanvittig lækkert, den kombination må jeg da prøve næste gang jeg laver rejerne 😀
      Tak for at dele dette tip 😀

      Venlig hilsen
      Christina

    Skriv en kommentar