Kitchen Basics: Spejlæg og scrambled eggs

13. juni 2019
Spejlæg og scrambled eggs

Både spejlæg og scrambled eggs høre til blandt Kitchen Basics opskrifterne! Det er super simple retter og høre til i alles madlavningsrepetoire.

Mange er vokset op med både spejlæg og scrambled eggs. De er begge er utrolig nemme at tilberede, men ikke alle ved hvordan. Hvis du er ny i køkkenet – så velkommen til! Kitchen Basics serien er skabt netop til dig. I serien har jeg både delt opskriften på basis ovnstegte kartofler, men også hvordan man både koger et blødkogt og hårdkogt æg.

Serien er lavet til, at være en hjælp for nybegyndere i et køkken eller dem som ikke er stødt på de helt basale retter. Jeg håber, at serien er en hjælp og du er altid velkommen til, at skrive en kommentar, hvis du er i tvivl om det mindste! Jeg vil prøve at guide dig, så godt jeg kan.

Spejlæg

Spejlæg er både godt til morgen, middag og aften. Vi får det fx ofte, hvis frokosten gerne må være mættende og lidt ekstra lækker. Derudover er et spejlæg jo et uundværligt tilbehør til den klassiske biksemad.

Spejlæg er utrolig nemt at tilberede. Det eneste du egentlig skal, er at slå et æg ud på en varm pande og stege i ca. 5 min. Der er dog forskel på størrelsen af ægget og hvor gennemstegt man ønsker sit æg. Jeg kan godt lide, at æggehviden er fast, så jeg steger mit æg lidt længere end mange andre. Men prøv dig frem og se hvad du kan lide.

Spørg for, at du har en stor pande, alt efter hvor mange æg du skal bruge. Hviderne flyder nemlig lidt ud. Så sørg for, at de ikke ligger for tæt. Du kan dog skille dem af, hvis de flyder sammen.

Fremgangsmåde:
  1. Sæt en pande over ved middelhøj varme (6 ud af 9).
  2. Kom lidt smør på panden.
  3. Når panden er godt varm, slår du æggene ud på panden. Jeg plejer at give æggene et slag mod panden, holde ægget ind over panden og “flække” skallen.
  4. Når du har slået alle dine æg ud, krydder du dem let med salt og peber.
  5. Lad dem stege i ca. 5 min. alt efter hvor gennemstegt du vil have ægget.
  6. Du kan begynde at flytte på ægget, når hviderne har “sat sig”.
  7. Tag spejlæggene af med en paletkniv.
  8. Server rygende varme.

Scrambled eggs

Scrambled eggs, eller det mere danske nan – røræg – er en utrolig populær morgenmad over hele verden. Æggene er silke bløde og saftige og er altid et hit. Vi bruger det meget til søndagens morgenbord eller til en lækker brunch serveret til sprødt brød og bacon.

Jeg oplever, at nybegyndere i køkkenet er lidt nervøse for denne ret. Det er da også rigtigt, at retten bliver kedelig, hvis den bliver for tør. Det er dog utrolig nemt selv at styre og så kan man lave dem lige så “fugtige” som man selv bedst kan lide! Prøv dig frem og se om dine scrambled eggs skal være meget fugtige eller om du er mere til den lidt fastere konsistens. Stegetiden varierer alt efter hvilken konsistens du ønsker.

Til to personer, plejer jeg at lave scrambled eggs ud af to æg, men igen dette varierer alt efter hvor meget du skal bruge. Det er en smagssag hvor meget mælk der skal i, så prøv dig frem og se hvad du og din familie bedst kan lide.

På billederne ovenfor, kan du se processen step by step

Fremgangsmåde:
  1. Sæt en pande over på middelhøj varme (6 ud af 9 )
  2. Slå 3 æg ud i en skål.
  3. Kom 1/2 dl. mælk i skålen og krydder med lidt salt og peber.
  4. Pisk det hele godt sammen og kom på panden.
  5. Rør nu hele tiden i æggemassen
  6. Steg i ca. 3 min under konstant omrøring
  7. Æggene er færdige når der ikke længere er væde i bunden af panden.
  8. Tag æggene af når konsistensen passer dig.

Jeg håber, at disse to opskrifter er en hjælp og som sagt, hvis der er spørgsmål så stil dem endelig i kommentarfeltet nedenfor. Der er INGEN dumme spørgsmål – så fyr løs!

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar