Hjemmelavet hotdogs med grahamsmel

17. maj 2019
Hotdogs

Hjemmelavet grove hotdogs! Et super lækkert alternativ til pølsemandens ristet med det hele – og så er de super simple at tilberede.

Disse pølsebrød er super bløde og perfekte til en god gammeldags hjemmelavet hotdog med det hele. Jeg elsker hotdogs og personligt synes jeg, at den skal fyldes med remoulade, ketchup, en god grillet pølse, ristet løg og selvfølgelig hjemmelavet agurkesalat!

Herhjemme har vi altid fået hotdogs med en almindelig grillpølse. Nogle sværger til de røde pølser og andre vil gerne have en grillpølse med enten chili eller ost. Det er kun fantasien der sætter grænser, så brug den pølse du og din familie bedst kan lide. For mig er det dog utrolig vigtigt, at pølsen er godt sprød!

Pølsebrødene er simple at lave og kan sagtens fryses – så lave endelig en stor portion og fryse brødene ned. Så har du altid muligheden for, at lave en super velsmagende hotdog når trangen melder sig – uden at skulle ud og købe den!

Brødene er lavet med grahamsmel, hvilket gør dem en smule grovere end købeversionen. Derudover mætter de bedre og får en dybere smag. Når jeg bager, bruger jeg næsten altid en smule groft mel. Det er en super nem måde, at få flere fibre ind i kosten på og så synes jeg, at det giver den bedste smag til dit bagværk.

Hjemmelavede grove hotdogs

Af Christina Antal portioner: 8 stk.

Ingredienser

  • Agurkesalat - se opskrift i link ovenfor
  • 8 Grillpølser
  • Remoulade
  • Ketchup
  • Ristet løg
  •  
  • PØLSEBRØD:
  • 3 d. mælk - gerne sødmælk hvis du har
  • 25 g. gær
  • 30 g. smør
  • 100 g. grahamsmel
  • 400 g. hvedemel
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

1

Varm mælken op til den er håndvarm.

2

Kom mælken i en røremaskine og opløs gæren heri.

3

Tilsæt sukker, salt og blødt smør.

4

Kom grahamsmel i og rør det godt sammen.

5

Kom nu hvedemelet i lidt efter lidt, indtil dejen slipper skålens sider.

6

Ælt dejen i ca. 8-10 min. indtil den er smidig og blød.

7

Lad dejen hæve i 1 time.

8

Form 8 pølsebrød - de skal være ca. 15 cm. lange.

9

Lad dem hæve i 45 min.

10

Imens forvarmes ovnen til 200 grader alm. ovn.

11

Når pølsebrødene er hævet, kommes de i ovnen og bages i 15 min.

12

Steg imens grillpølserne. Jeg gør dette på meget lav varme og så vender jeg dem ofte. På denne måde sprækker de ikke. Dette plejer at tage ca. 25-30 min. så begynd i god tid.

13

Skær et brød halvt over og læg grillpølsen ned i brødet.

14

Top grillpølsen med en masse snask, ristet løg og hjemmelavet agurkesalat og spis!

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar