Mørbrad i baconsvøb

11. maj 2019
Mørbrad i baconsvøb

Mørbrad i baconsvøb er altid et hit og er super simpelt at tilberede! En mør og saftig svinemørbrad med sprødt bacon udenom – kan det blive bedre?

Mørbrad har altid været et hit i min bog – og især svøbt i bacon! Der er mange måder at tilberede svinemørbrad på. Du kan både lave fyldt mørbrad, mørbradbøffer, mørbradgryde og mange andre lækre retter. Hvis du er til mørbrad, bacon og ost vil jeg klart anbefale min opskrift på fyldt mørbrad som supplement til denne opskrift. Hvis du mere er til fjerkræ, kan jeg også anbefale fyldt kalkunbryst eller kylling i baconsvøb med tomatpasta.

I dag vil jeg dog dele en hel enkelt opskrift på mørbrad i baconsvøb som kan spises til et hav af tilbehør. Vi elsker at spise den til ovnstegte kartofler med sovs, bønnesalat med hvidløg, broccolisalat eller kartoffelsalat. Du kan servere den til lige det tilbehør du og din familie holder af.

Du kan sagtens gemme resterne og bruge dem i fx en biksemad dagen efter. Dette har jeg gjort mange gange med stor succes. Kødet smager også godt kold i en salat.

Mørbrad kan godt blive en smule tørt, hvis det får for længe i ovnen. Jeg er opvokset med, at alt svinekød skal være gennemstegt, og derfor vælger jeg stadig, at gennemstege min mørbrad. Hvis du ligesom jeg gerne vil være sikker på, at kødet er gennemstegt, skal kernetemperaturen være på omkring de 70 grader. Jeg plejer personligt ikke, at bruge termometer, da jeg glemmer det. Desuden har jeg altid haft succes med, at give mørbraden omkring 35 min. i ovnen. Prøv dig frem og se hvad der fungere bedst for dig.

Mørbrad i baconsvøb

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Salt, peber og paprika

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Skær sener og fedt af mørbraden.

3

Krydder mørbraden med salt, peber og paprika på alle sider.

4

Sno baconskiverne omkring mørbraden en efter en. Sørg for at baconet sidder stramt og overlapper hinanden.

5

Put mørbraden i et ovnfast fad og kom den i ovnen.

6

Steg den i ca. 35 min. evt. de sidste 5 min. på grill så baconet bliver helt sprødt.

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Svar
    Lars Finken
    1. november 2020 at 17:49

    Du skriver, at det altid er vigtigt at gennemstege svinekød. Hvorfor det?
    Vi spiser med største fornøjelse rosastegt svinekød, og kan ingen problemer se.
    Er det ikke et levn fra gamle dage, da svinekød kunne indeholde trikiner?
    I øvrigt prøver vi din opskrift på mørbrad med bacon i aften

    • Svar
      Christina
      10. november 2020 at 5:59

      Hej Lars 🙂
      Tak for dine rigtig fine inputs! Jeg tror det sidder i mig, at svinekød skal gennemsteges, da det er det jeg er opvokset med og det jeg selv er mest tryg ved. Jeg har dog rettet indlægget lidt til efter jeg har læst lidt op på det – og som du skriver, kan hele stykker svinekød godt tilberedes let rosastegt. Jeg gør det dog ikke selv, men dejligt vi er forskellige.
      Jeg håber, at i kunne lide opskriften 🙂

    Skriv en kommentar