Pasta med laks og citron i flødesovs

6. maj 2019
Pasta med laks og citron i flødesovs

Denne pasta med laks og citron i flødesovs er super simpel at lave og så en skøn måde at få fisk på!

Citronen kan bare noget i denne ret. Det syrlige element går rigtig godt sammen med det fede fra fløden og giver en cremet pastaret med kant!

I denne pastaret har jeg valgt at bruge friske pastabånd. Jeg synes, at det fungerer bedst til opskriften, men du kan sagtens bruge almindelig spaghetti eller linguine. Jeg ville nok anbefale linguine hvis du bruger tørret pasta, da denne type holder bedre på sovsen. Du kan også eksperimentere med en hjemmelavet pasta, hvis du har god tid en weekend.

Pasta og laks går super godt sammen efter min smag og eftersom laks er min ynglings fisk – er dette klart en af mine favorit retter! Her har jeg valgt at bruge ovnbagt laks, da jeg synes det giver det mest saftige resultat. Du kan også stege det på panden, men pas på at det ikke får for længe. Hvis du steger det på panden, vil jeg anbefale at du steger fisken først og sætter den til side imens resten tilberedes og så tilføje den til sidst igen.

Smag endelig retten til med så meget citron du synes smager godt! Jeg elsker citron, men for mig kan det også blive for meget. Citroner har forskellig syrlighed, så jeg justerer derfor hvor meget saft jeg bruger fra gang til gang. Jeg har angivet et ca. mål – men smag til så rettens syrlighed passer til dig og din familie. Hellere begynd med en smule og juster op, end at give den for meget fra starten af.

Rester

Selvom dette er en pastaret man altid kan spise lidt mere af, er det hændt at jeg har rester tilbage fra aftensmaden. Jeg har haft stor held med, at gemme det i køleskabet og varmet det op dagen efter i en lille gryde tilsat en smule mælk. Mælken gør sovsen cremet igen og er derfor et must for mig. Smag retten til igen, da citronen godt kan have aftaget lidt i smag natten over.

Pasta med laks og citron i flødesovs

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g. frisk pasta
  • 2 stk. laks - omkring 120 g. per styk
  • 250 ml. fløde
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 æggeblommer
  • 40 g. parmesan
  • Salt og peber
  • Persille til servering

Fremgangsmåde

1

Krydder laksen med salt og peber. Læg et par citronskiver ovenpå hver laks og kom dem i et ovnfast fad.

2

Laksen bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-18 min.

3

Sæt en gryde med vand over at koge.

4

Imens kommes fløde, citronsaft og parmesan i en pande og bringes i kog.

5

Smag til med salt og en masse sort peber - retten må gerne have lidt kant.

6

Når laksen næsten er færdig, kommes pastaen i det kogende vand og koges i ca. 4-5 min.

7

Tag sovsen af varmen. Når det stopper med at koge, kommes æggeblommerne i, og der røres godt rundt.*

8

Laksen deles op i mindre stykker og vendes i sovsen sammen med pastaen.

9

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Bemærkninger

* Pas på med at sovsen ikke er for varm når æggene kommes i, da det ellers vil blive til røræg. Sørg for hele tiden at røre i det, så ægget ikke stivner på bunden af panden.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar