Fiskelasagne med spinat

22. april 2020
Fiskelasagne med spinat og fløde

Denne fiskelasagne med torsk, spinat og fløde er simpelthen en af mine ynglingsretter når det kommer til fisk! Den er super cremet og smager fuldstændig fantastisk.

Fisk er nok noget som vi fleste ikke får nok af i hverdagen. Der er selvfølgelig dem, som ikke er så vilde med fisk – og så er der dem som bare ikke ved hvad de skal stille op med fisken. Hvis du ikke er så meget til fisk, kan du altid lave en god klassisk lasagne med oksekød.

Jeg er vokset op med, at spise fisk, men får det nok heller ikke så tit som jeg burde. Jeg har derfor sat mig for, at eksperimentere med en masse skønne opskrifter der inddrager fisk og skaldyr på aller bedste måde! Jeg har før delt opskrifter på ovnbagt laks, salat med laks og sennepsdressing, pasta med rejer og et klassisk stjerneskud.

I dag vil jeg dele denne skønne fiskelasagne med spinat og flødesovs. Min mand er fuldstændig vild med den og jeg selv er også stor fan. Lasagnen fylder den klassiske torsk, som er så fin og let i smagen. Flødespinaten cremer retten på en helt særlig måde – og den skarpe tomatsovs løfter retten markant!

Fiskelasagne med spinat og fløde

Ja lasagne har jo aldrig været verdens kønneste ret når den først kommer på tallerkenen – men hold nu op hvor den smager godt!

Fiskelasagne er nemt at fryse ned!

Når vi laver store portioner mad, såsom denne fiskelasagne – så fryser vi altid en del af retten ned. Vi plejer egentlig, at gemme en portion til en nem aftensmad dagen efter og så fryse 2 portioner ned. Der er ca. mad til 6 mand i denne lasagne.

Vi fryser altid lasagnen ned i mindre bøtter, så der er til 1 mand pr. bøtte. På denne måde, kan vi tage en enkelt portion op, hvis man en aften er alene hjemme. Det er også skønt at kunne tage forskellige retter op af fryseren, hvis man en dag ikke har lyst til det samme, men det samtidig gerne må gå lidt hurtigt.

Jeg vil anbefale, at tage retten op af fryseren om morgenen/formiddagen og tø den op i køleskabet eller på køkkenbordet. Du skal bare huske, at så snart den er tøet op, skal den på køl. Når vi skal spise, giver vi den et par minutter i mikrooven og volá – nem hjemmelavet aftensmad!

Fiskelasagne med spinat

Af Christina Antal portioner: 6

Denne fiskelasagne med torsk, spinat og fløde er simpelthen en af mine ynglingsretter når det kommer til fisk! Den er super cremet og smager fuldstændig fantastisk.

Ingredienser

  • 15 lasagneplader
  • 500 ml. mornaysauce
  • 1 pose revet mozzarella
  • 700 g. torsk eller lys- mørksej uden ben
  • Salt
  •  
  • TOMATSOVS:
  • 2 ds. flåede tomater
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. balsamicoeddike
  • Salt og peber
  •  
  • FLØDESPINAT:
  • 250 ml. fløde
  • 250 g. frisk spinat (du kan også godt bruge frossen)
  • 3 spsk. revet parmesan
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Start med at lave tomatsovsen.

2

Hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde på middelvarme med lidt olie.

3

Når det begynder at tage lidt farve, blendes tomaterne og kommes i gryden.

4

Tilsæt sukker, balsamico, salt og peber og lad det koge i 30 min.

5

Skære imens fisken i stimler på en fingers størrelse.

6

Tør fisken med køkkenrulle og salt det godt. Sæt til side.

7

Lav nu flødespinaten.

8

Spinaten kommes i en gryde på middel varme med lidt smør. Rør i det til det begynder at falde sammen. Hvis du bruger spinat fra frost, så lad det tø op og lad vandet fordampe.

9

Tilsæt fløde, parmesan, muskat, salt og peber og lad det koge i ca. 10 min. Smag det godt til, evt. med mere muskat.

10

Tænd oven på 180 grader varmluft.

11

Når tomatsovsen er kogt færdig og smagt til, er det tid til, at samle lasagnen.

12

Kom lidt mornaysauce i bunden af et ovnfast fad sammen med et par skefulde af tomatsovsen.

13

Kom herefter et lag pastaplader ovenpå.

14

Halvdelen af fisken kommes på sammen med flødespinaten (gem et par skefulde).

15

Dæk med et lag pastaplader.

16

Herefter kommes al tomatsovsen på og resten af fisken.

17

Dæk igen med et lag pastaplader.

18

Kom nu resten af mornaysaucen og de sidste skefulde flødespinat over.

19

Kom nu lasagnen i ovnen i 20 min. ved 180 grader varmluft.

20

Efter de 20 min. tages lasagnen ud, hvorefter osten fordeles på toppen og bages yderligere i 30 min. på almindelig ovn så osten ikke branker.

21

Lad lasagnen køle en smule af inden servering, da den bliver nemmere at skære ud.

Bemærkninger

Brug den type fisk du bedst kan lide, blot sørg for, at der ingen ben er i fisken. Det er aldrig rart at støde på fiskeben - og slet ikke i en lasagne.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar