Opskrift på min Go-To tærtedej! Denne tærtedej er super nem at lave og bliver altid sprød og lækker.
Jeg har altid elsket en klassisk porre-bacon tærte og synes tærte er noget af de mest lækre aftensmad der er! Jeg har prøvet forskellige færdiglavede tærtedeje, men jeg synes aldrig at de bliver sprøde nok eller også krymper de voldsomt under tilberedningen. Derfor laver jeg altid min egen bund – og jeg synes, at jeg ville dele denne nemme opskrift med jer.
Efter mange eksperimenter, er jeg kommet frem til denne opskrift, som udover hvedemel både indeholder grahamsmel og durummel. Jeg synes at, det er super lækkert med en lidt grovere tærtebund og det gør den også bare ekstra sprød.
Tærtedej er egentlig en mørdej. Den må derfor ikke æltes for længe, da den så trækker sig sammen under bagningen. Den skal bare lige samles. Dette gør jeg altid i en foodprocessor, da det er nemt og hurtigt. Bare husk at slukke lige når dejen har samlet sig.
Jeg forbager altid min tærtebund for det bedste og sprødeste resultat. Jeg har nogle keramiske bagekugler som jeg ligger i, for at dejen ikke skal hæve op. Her kan du også bruge tørrede bønner eller ris, hvis du ikke har andet. Jeg vil ikke anbefale at springe forbagningen over, da dejen så kan risikere at blive for våd.
Denne bund kan du bruge til lige den tærte du ønsker. Jeg kan blandt andet anbefalde en lækker broccolitærte med serrano skinke. Jeg elsker at eksperimentere med forskelligt fyld! Mine favorit er som nævnt porre-bacon tærte – hvad er din?
Kom mel i en foodprocessor sammen med smør skåret i tern, salt og vand. Kør indtil dejen lige netop har samlet sig. Dette tager ikke mange øjeblikke. Hvis den er for tør, tilsættes en smule mere vand. Kom dejen på et meldrysset bord og rul den ud. Læg den over i tærtefadet* Lap eventuelle revner med det dej der hænger udover fadet. Klem kanterne godt ned i fadet så der ikke hænger dej udover fadet. Kom staniol over dejen og stil på køl i 1 times tid. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn Kom keramiske bagekugler, tørrede bønner eller ris overnpå staniolen og stil tærten i ovnen. Bages i 30 min. Lav imens det ønskede fyld og kom det i tærtebunden når den er færdig og bag yderligere i 30-40 min. ved 175 grader varmluft. Det kan godt være lidt svært at overføre dejen fra bord til fad. Jeg plejer at drysse dejen med lidt mel og så rulle den omkring min kagerulle. Herefter kan jeg løfte den og rulle den ud over tærtefadet.
Tærtedej
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer