Hjemmelavet spareribs med snasket og krydret BBQ-sauce er en sand sommerklassiker! Du kan både nyde dem direkte fra grillen eller lave dem i ovnen hvis sommervejret ikke er til grillmad.
Da vi bor i lejlighed og ikke har særlig mange grill-muligheder, laver vi altid spareribs i ovnen. Det smager ligeså godt og så længe du bruger grillfunktionen er der næsten ingen forskel. Hvis du gerne vil lave dem på grillen, så start med de to timer i ovnen. Når du så er klar med grillen, skal de blot have lidt mere marinade på og grilles et par minutter på hver side.
Personligt synes jeg, at spareribs høre sommeren til – og med udsigt til lidt flere sommerdage synes jeg, at jeg ville dele min opskrift med dig. De er nu også lækre på en regnfuld sensommeraften, hvor det lækre krydrede kød bringer sommerstemning med sig!
Min kæreste ELSKER simpelthen spareribs og kunne spise det flere gange i ugen. Jeg tror, at det er den snaskede BBQ sauce, der både er sur, sød, salt og stærk der gør hele forskellen. Spareribs skal være snasket og de skal spises med en klud on-the-side efter vores mening. Så forbered dig på fedtede fingre og nogle himmelske mundfulde af mørt og krydret kød!
BBQ SAUCE
BBQ saucen som jeg bruger i denne opskrift, kan du også bruge til mange andre retter. Jeg har ikke skrevet opskriften på saucen ned i dette indlæg, da jeg allerede har skrevet den ind en gang. Jeg bruger altid den samme og den kan holde sig længe på køl. Jeg har derfor altid et glas stående og hvis ikke, så laver jeg blot en ny portion og bruger til disse lækre gnaveben. Hvis du har BBQ sauce tilovers, så kan du fx lave nogle lækre snaskede hotwings eller bruge det i en skøn pulled pork burger.
Bland alle ingredienserne til marinaden i en lille kasserolle og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 15 min. Smag marinaden til alt efter hvor sur/sød/stærk du synes den skal være. Kom halvdelen af marinaden over de rå spareribs og masser det godt ind i kødet. Kom dem i en stor pose og lad det stå og marinere natten over i køleskabet. Gem resten af BBQ marinaden i en lufttæt beholder i køleskabet. Dagen efter tændes oven på 150 grader varmluft. Spareribs tages ud af posen og over på en bradepande. Dæk bradepanden med staniol og stil ind i ovnen. De skal stege i ovnen under staniol i ca. 2-2,5 time. Kog imens den sidste BBQ marinade ind til en tyk og klistret sovs. Den skal simre i ca. 45-60 min. Når spareribsene har stegt i de 2-2,5 time tages de ud og staniolen fjernes. Tøm bradepanden for væske og fedt. Skru ovnen op på 220 grader varmluft/grill. Pensel dine spareribs med den klistrede BBQ marinade på begge sider og steg dem 2-3 min. på hver side i ovnen. Server med coleslaw eller pommes fritter. Spareribs med hjemmelavet BBQ-sauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer