Salat med oksekød og pesto: Italiensk oksekødssalat

2. september 2019
Salat med oksekød, pesto, rucola og parmesan

Denne lækre salat med oksekød, pesto, rucola og parmesan er virkelig en himmelsk mundfuld! Forkæl dig selv og din familie med denne lækre oksekødssalat.

Salaten er inspireret af Jamie Olivers opskrift, fra bogen Jamie Oliver – 5 ingredienser. Opskriften er super simpel, men fuld af smag! Jeg har dog brugt en del mere rucola og pinjekerner end den oprindelige opskrift. De ekstra tilføjelser gør, at salaten mætter mere. Derudover synes vi herhjemme, at den ekstra mængde rucola løfter retten og gør den mere skarp i smagen.

Brug endelig en god grøn pesto til denne salat med oksekød! Jeg plejer enten at lave min egen eller købe Løgismoses pesto verde. Jeg synes, at det er den købepesto, som kommer tættest på en hjemmelavet udgave. Jeg lover, at jeg snart deler min hjemmelavede pesto med dig – jeg skal bare lige have taget nogle billeder af den.

Salat med oksekød, pesto, rucola og parmesan

Denne salat blev lynhurtig en favorit herhjemme. Det er faktisk en italiensk oksekødsalat – fyldt med italienske smage og så mætter den utrolig godt. Hvis du gerne vil servere noget mere til retten, ville jeg nøjes med et godt brød til. Brødet kan bruges, til at suge det sidste smag op fra tallerkenen og ellers nydes med hvidløgssmør.

Jeg håber, at salaten her bliver en ligeså stor succes hjemme hos dig, som den har været herhjemme. Hvis du leder efter flere mættende salater, kan jeg anbefale dig, at prøve min lækre og cremede broccolisalat.

Italiensk oksekødssalat

Af Christina Antal portioner: 2

Denne lækre salat med oksekød, pesto, rucola og parmesan er virkelig en himmelsk mundfuld! Forkæl dig selv og din familie med denne lækre oksekødssalat.

Ingredienser

  • 250 g. oksesteak
  • 2 spsk. god grøn pesto
  • 80-100 g. rucola
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 10-15 store flager parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Varm en pande op ved høj varme.

2

Rist pinjekernerne så de bliver gyldne. Pas på de ikke brænder på - hav dem i bevægelse hele tiden.

3

Sæt kernerne til side når de er ristet.

4

Krydder oksekødet med salt og peber på begge sider.

5

Bank kødet forsigtig ud, så bøffen bliver omkring 1,5 cm. tyk.

6

Kom lidt olie på panden og kom bøffen på.

7

Steg i ca. 1,5 min. på hver side. og sæt til hvile.

8

Imens kødet hviler, kommes pestoen på et serveringsfad. Spred det godt ud.

9

Kom herefter halvdelen af rucolaen ovenpå.

10

Skær kødet ud i tynde strimler og fordel det ovenpå salaten.

11

Kom herefter resten af rucolaen på og drys med de ristede pinjekerner.

12

Høvl store parmesanflager over salaten og server.

13

Kom evt. friskkværnet peber over salaten lige inden serveringen.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar