Denne pasta med tomat og balsamico er utrolig simpel, velsmagende og er hurtig at bikse sammen i en travl hverdag! En super lækkert kødfri hverdagsret.
I disse dage, hvor mange af jer går hjemme og har børnene løbende om benene, må aftensmaden ofte bare gerne lave sig selv! Selvom denne pastaret ikke ligefrem laver sig selv, så er den altså utrolig hurtig og simpel at give sig i kast med. Den kræver ikke mange råvare og tager omkring 15 min. at bikse sammen – nemmere bliver det ikke.
Herhjemme er hurtige pastaretter dog altid noget, der står højt på listen over ynglingsretter. Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg elsker pasta og jeg har efterhånden delt mange pastaopskrifter herinde. Favoritten vil altid være spaghetti carbonara, men en god klassisk spaghetti bolognese eller min broccoli-pesto pasta smager nu altså også dejligt!
Denne pasta med tomat og balsamico er mere simpel i smagen, end retterne ovenfor. Balsamicoeddiken giver alligevel retten et skarpt twist, som passer utrolig godt til de søde cherrytomater – og selvfølgelig den lækre parmesanost.
Denne pastaret er til og med en kødfri ret, som vi ofte vælger på de kødfrie dage. Køre i også med kødfrie dage hjemme hos jer? Herhjemme prøver vi at have et par dage i ugen, hvor vi laver retter uden kød. Primært for, at udfordre vanerne lidt og så selvfølgelig også for, at skære lidt ned på kødforbruget. På denne måde, har vi mulighed for, at købe kød af højere kvalitet på de dage, hvor der er kød på menuen.
Valg af pasta
I denne opskrift, har jeg valgt at bruge friske lasagneplader, som jeg selv skære ud i tykke strimler. Du kan dog også sagtens bruge frisk pasta der allerede er strimlet, eller en tørret pasta. Jeg vil dog anbefale, at bruge frisk pasta – da det cremer retten noget mere og giver lidt mere volumen til retten. Hvis du bruger tørret pasta, vil jeg anbefale en god bred pappardelle (båndpasta).
Jeg vælger selv at skære min pasta, da jeg på denne måde, kan få meget brede og luksuriøse pastabånd. Det giver retten et løft og så synes jeg bare at det pynter så fint!
Super enkel og hurtig pasta med tomat og balsamico - et lækkert kødfrit aftensmåltid! Sæt vand over at koge i en stor gryde, salt vandet godt. Skær pastapladerne ud i brede strimler og sæt til side. Halver tomaterne og skær hvidløget i fine skiver. Pluk basilikumsbladene af og hak stilkene fint. Kom smør og hvidløg i en stor sauterpande og tænd på middel varme. Når hvidløget har fået lidt farve, kommes basilikumsstilkene og halvdelen af bladende ved. Tilsæt tomaterne og rør det hele godt sammen. Ligeså snart tomaterne er kommet på panden, kommes pastaen over at koge. Det skal ca. koge i 3-4 min, Imens pastaen koger, kommes der revet parmesan og balsamico på panden. Rør det godt sammen og krydder med rigeligt sort peber og smag til med salt. Når pastaen er kogt, kommes det på panden med en smule af kogevandet for at give lidt væde til retten. Vend de sidste basilikumsblade rundt i retten og server - evt. med lidt friskrevet parmesan på toppen. Du kan evt. flå tomaterne, så du slipper for tomatskind i retten. Skindet fra tomaterne, kan godt rive sig løst fra selve tomaten hvis de får for længe på varmen. Pasta med tomat og balsamico
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer