Hvis du leder efter en hurtig version af de lækre naanbrød – så har du fundet den her! Denne opskrift giver lækre, bløde naan på få minutter.
Jeg elsker det indiske køkken og synes at smagskombinationerne er helt forrygende! Smagsdybden er noget helt unikt og de krydrede retter eksplodere i munden med utallige forskellige vidunderlige smagsnuancer. Herhjemme elsker vi fx retter som tikka masala, dahl, tandoori kylling eller den mere fordanskede klassiker – indisk risret.
Til de indiske retter servere jeg ofte naanbrød til, da de små brød er perfekte til, at suge de krydrede sovse op med. De klassiske naanbrød bruger gær og skal stå og hæve i et godt stykke tid. Jeg manglede derfor et lækkert men hurtigt alternativ – hvilket blev disse lækre lyn naanbrød!
Opskriften bruger bagepulver istedet for gær, hvilket gør, at dejen ikke skal stå og hæve. Den må gerne lige hvile et par minutter og finde sig selv – men behøver ikke længere tids hævning. Du skal endelig ikke snyde dig selv for de mere originale naanbrød, men på dage hvor det gerne må gå lidt stærkt, er disse altså perfekte!
Brødene er bedst på dagen du har lavet dem og kan godt blive lidt seje og småkedelige dagen efter. Jeg vil derfor anbefale, at du kun laver så mange i skal bruge, eller riste dem på anden dagen og evt. drysse dem med lidt ost, så de bliver små hvidløgs-ostebrød.
Her får du en hurtig version af de lækre Naanbrød. Så hvis du står og skal bruge lækkert pandebrød på minuttet - så kast dig roligt ud i denne opskrift. På få minutter har du det lækreste Naanbrød som tilbehør til alle dine indiske retter. Kom hvedemel, salt og bagepulver i røremaskinen (eller skål). Tilsæt vand og rør godt i 5 min. til dejen er helt glat og smidig. Del dejen i 6-7 små klumper og rul dem tyndt ud. I en lille skål blandes olie, hakket persille og presset hvidløg godt sammen. Smag evt. til med et nip salt. Sæt en pande over ved høj varme (7-8 ud af 9). Smør brødene med hvidløgsolien på den ene side. Når panden er varm, kommes et brød på. Vend det efter kort tid, når det begynder at boble godt op. Brødene skal ca. have 30 sek. på hver side. Pas på, at hvidløget ikke brænder på. Bag brødene et efter et, da panden ellers bliver for kold. Hold de resterende naan varme under et hviskestykke. Server rygende varme. Disse lyn-naanbrød er bedst på dagen.
De kan godt blive lidt kedelige og seje dagen efter. Naanbrød - lynversion
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer