De lækreste muffins med chokoladestykker fra min barndom! Min mor har lavet dem til os i al den tid jeg kan huske og de er helt igennem fantatiske og stadig en all-time favorit.
Disse muffins er ren nostalgi for mig! Min mor lavede dem altid til os, når vi skulle have kage med i skole, til fødselsdage eller hvis hun gerne ville overraske os efter skole eller i weekenden. Hun lavede dem altid i nogle bamseforme – da jeg elskede bamser da jeg var lille. Hjemme hos os, hedder de derfor stadig “Mors Bamsekager”. Jeg har desværre ikke de samme bamseforme som min mor – men de fungere også i helt almindelige muffinforme. Jeg bruger dog altid gode store muffinforme.
Min mor har altid hakket chokoladen groft. Dette giver nogle dejlige chokoladestykker at bide ned i når du spiser din muffin. Hun har også altid sagt, at jeg skal huske at blande chokoladen med de tørre ingredienser først, da de på denne måde ikke falder så hurtigt ned i bunden af muffinformen og dermed giver en bedre fordeling af chokolade i hele kagen.
Holdbarhed og opvarmning
Kagerne er selvfølgelig bedst på bagedagen, men kan sagtens gemmes til dagen efter. De bliver som nybagte, hvis du giver dem 15-20 sek. i mikroovnen. Chokoladen smelter på ny og kagen bliver blød og smovset igen. Vi plejer, at lave en god stor portion og fryser dem vi ikke skal bruge. De er perfekte til fryseren, da de er hurtige at tø op og efter en tur i mikroovnen er der “friskbagte” muffins med chokoladestykker!
Jeg håber, at disse muffins med chokoladestykker bliver en ligeså stor favorit os din familie som du har været – og stadig er os min! Hvis du og din familie er glade for muffins, kan jeg også anbefale at afprøve bananmuffins med chokolade. De er super gode og holder sig fugtige i krummen længe.
Tænd oven på 180 grader. Kom æg og sukker i en stor skål og pisk det godt sammen med en håndmikser indtil massen er lys og luftig. Tilsæt olie og mælk og rør det forsigtigt ind i æggemassen med en spatel. I en anden skål røres mel, salt, vaniljesukker og bagepulver sammen. Hak chokoladen groft og bland det i melblandingen. Vend nu forsigtig melblandingen i æggemassen. Vend det godt sammen med en spatel indtil, der ikke er flere klumper. Med to spiseskeer, fordeles dejen over i 12 store muffinforme*. Fyld kun formene 2/3 dele op, ellers flyder det over. Kom dine muffins i ovnen og bag i 20 min. * Jeg har en muffin-bageform med 12 huller, hvor jeg kommer papir muffinforme ned i hullerne. På denne måde flyder kagerne ikke ud og du har mere styr på dem. Muffins med chokoladestykker
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
14 Kommentarer
Dorte Nielsen
16. januar 2021 at 16:24Har lige lavet dem – TUSIND TAK ! mega hit og så lækre, høje sprøde og svampede inden i.
Christina
25. januar 2021 at 14:28Hej Dorte,
Dejligt du var ligeså vilde med de lækre muffins som vi er herhjemme 😀
Kirsten Thostrup
27. maj 2021 at 22:37Bagte en kæmpeportion til vores længe ventede familiefest i pinsen. De blev spist rub og stub og mine børnebørn på 2-4-5-6 og 9 år har bestilt en ny portion når de kommer på besøg om en uge. Det er den bedste anbefaling. Lækre kager, som nu er på favoritlisten.
Christina
27. juni 2021 at 10:34Ej Kirsten, det er jeg simpelthen så glad for at høre! 😀
Opskriften er nemlig også en af vores klare favoritter herhjemme 🙂
Tine
27. august 2021 at 21:17Hvilken olie bruger du.
Christina
29. august 2021 at 23:28Jeg bruger blot en helt almindelig raps eller solsikkerne 🙂
Marlene Larsen
6. oktober 2021 at 8:22Hej
Jeg vil høre om muffinens kan fryses, da vi skal i sommerhus med vennerne og jeg skal bage en del der til?
Vh Marlene
Christina
7. december 2021 at 21:38Hej Marlene,
Mange gange undskyld det sene svar.
Jeg håber i havde en dejlig tur i sommerhus og at du fik bagt disse skønne muffins til turen 🙂
De kan saftens fryses ned og smager ligeså skønt når de er tøet op 😀
Jeg bager ofte en stor portion og fryser dem ned. På den måde kan jeg altid lige tage en enkelt op og tø i mikroovnen hvis jeg lige har lyst til lidt hurtigt mundgodt 😉
Igen undskyld det sene svar
Venlig hilsen
Christina
Simone Nygreen
7. november 2021 at 21:35Hey 😊 .. Shit nogle gode muffins jeg fik lavet ud af din opskrift. Nam Nam siger jeg bare 😊
Christina
7. december 2021 at 21:23Tusinde tak Simone 😀
Tina Bøll
9. januar 2022 at 16:18Jeg bagte dem og fulgte opskriften men mine blev ekstremt tørre.
Hvad har jeg gjort forkert?
Christina
2. marts 2022 at 9:03Hej Tina,
Det er jeg ked af at høre. Måske du er kommet til at bage dem på varmluft? Det kan i hvert fald tørre dem ud 🙂
Louise
7. oktober 2022 at 10:04Rigtig gode!! 👍👍
Kan sagtens tåle mere chokolade! Gav den 100 g lys chokolade og 100 g hvid (dobbelt op) og de blev gode 😊😊👍👍!
Christina
7. oktober 2022 at 10:26Hej Louise, så Dejligt du kunne lide dem! De er nemlig gode 😀 og altså mere chokolade lyder heller ikke dårligt 😉 rigtig god ide med den hvide chokolade, det må jeg prøve næste gang 😀