Hjemmelavet lasagne er helt klart en familieklassiker som både store og små elsker og vil have igen og igen. Dette er min mors opskrift på en lækker og enkelt hjemmelavet lasagne!
Da vi var små og hele vejen om igennem vores teenageår, plagede vi altid min mor om at få hendes lasagne. Vi elskede den og alle vores legekammerater ville også altid gerne have netop min mors hjemmelavet lasagne! Min mor kunne lave den i søvne og den dag idag spørger vi stadig, om vi gerne må få den når vi kommer hjem på besøg.
Det var også den første opskrift jeg tiggede min mor om, at få da jeg flyttede hjemmefra. Jeg kunne ikke vente med at kaste mig over opskriften og lave min egen “mors lasagne”. Jeg lavede den flere gange, men den smagte aldrig ligesom min mors. Jeg prøvede igen og igen og til sidst måtte jeg ringe til kilden. Vi fandt sammen ud af, at det nok var fordi jeg krydder min mad mere end hun gør. Jeg har altid brugt mange krydderier og jeg kom derfor også flere i lasagnen end hende. Idag har jeg accepteret, at min aldrig kommer til at smage 100% som min mors, da vi smager sovsen til forskelligt. Men begge er gode og begge er ALTID et hit!
Hvis du gerne vil have en lidt grønnere lasagne, kan du sagtens tilsætte revet gulerod, hakket blegselleri, champignon eller spinat. Det smager altsammen dejligt i lasagnen og fungere godt i kødsovsen. Jeg vil dog sige, at jeg sjældent tilføjer noget, da min kæreste og jeg helst vil have den helt klassiske udgave som min mor laver den.
Servering og frysning
Herhjemme servere vi enten lasagnen sammen med et godt hjemmelavet flute, eller en sprød og frisk salat. Lasagnen laver jeg altid i et stort ovnfast fad, så der er til 6-7 portioner. Vi får som regel lasagnen i to dage og så fryser jeg de sidste portioner ned. På denne måde har du altid nem mad i fryseren, til de dage hvor aftensmaden gerne må lave sig selv.
Hjemmelavet lasagne er helt klart en familieklassiker som både store og små elsker og vil have igen og igen. Dette er min mors opskrift på en lækker og enkelt hjemmelavet lasagne! Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg og hvidløg fint og svits det i en stor gryde i olivenolie. Når løg er begyndt at tage lidt farve, kommes oksekødet ved og det brunes godt. Hak kødet godt ud, så der ikke er store klumper. Tilsæt herefter alle krydderierne og rør godt rundt. Kom tomatpure i gryden og svits det godt af i bunden af gryden. Tilsæt de flåede tomater og hak dem fint med grydeskeen, så der ikke er alt for store klumper af tomat. Kom alt mælk og 1 dl. mornaysauce i gryden og rør det hele godt sammen. Smag sovsen til med de forskellige krydderier. Sovsen skal være tynd, da lasagnepladerne suger meget væske. I et ovnfast fad kommes der lidt kødsovs i bunden (ca 1 cm.) Kom nu lasagneplader over sovsen. Jeg plejer at kunne lægge 4 plader på det ene led og to på det andet. Kom et tyndt lag mornaysauce over pladerne. Tilsæt nu igen kødsovsen og fortsæt som ovenfor indtil du ikke har mere sovs. Jeg kan normalt lave 3 lag. Du skal slutte af, så der ligger kødsovs som det øverste lag. Kom fadet i ovnen og bages i 35 min. ved varmluft. Tag fadet ud og kom revet ost over lasagnen. Stil fadet tilbage i ovnen i ca. 20 min. Server evt. med frisk basilikum over. Hjemmelavet lasagne
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer