Kylling kiev er en helt igennem fantastisk ret! Det sprøde, panerede kyllingebryst er her fyldt med en herlig hvidløgssmør, smeltet ost, en god serranoskinke og persille. En skøn ret til weekenden og til at imponere gæsterne med.
Første gang jeg stødte på kylling kiev, var på en sommerferie i udlandet med min mand. Min mand havde bestilt retten og det endte med, at jeg spiste omkring halvdelen fordi jeg synes, at det smagte så godt! Senere så jeg et afsnit af Spise med Price, hvor de lavede en ret de kaldte for overraskelseskylling. Retten mindede meget om kylling kiev og min mand og jeg besluttede os hurtigt for, at den måtte vi prøve at lave.
Valg af skinke
Jeg har sidenhen eksperimenteret en del med retten, før at den virkelig lykkedes. For mig fungere det bedst med et stort kyllingbryst som bankes meget fladt ud. Herefter vikler jeg den omkring en lille rulle bestående af hjemmelavet hvidløgssmør med persille, revet mozzarella og en god skinke.
Herhjemme er vi vilde med serranoskinke, så det er altid det jeg bruger. Du kan dog også sagtens bruge en god tyndskåret skagenskinke, parmaskinke eller en italiensk lufttørret skinke.
Hvis du er mere til klassisk kogt skinke, kan dette også sagtens bruges. Jeg vil dog ikke anbefale, at bruge skinkestrimler eller tern, da det bliver lidt for tykke stykker af skinken og bliver for dominerende i retten. Brug hellere en god tyndskåret kogt skinke, hvis du ikke er til de lufttørrede varianter.
Den bedste pande at stege kyllingen i?
Kylling kiev skal jo nærmest friteres. Derfor er det en fordel, at vælge en pande der har lidt høje kanter, men ikke er ret stor. På denne måde skal du ikke bruge ligeså meget olie. Du skal nemlig tilsætte så meget olie til panden, at det kan nå halvt op omkring de panerede kyllingeruller. Så hvis du vælger en alt for stor pande, skal du bare bruge endnu mere olie.
Panden skal selvfølgelig være så tilpas stor, at den kan rumme to kyllingebryster – eller flere hvis du laver opskriften til flere personer. Herhjemme plejer vi, at bruge en pande med en diameter på 24 cm. og det passer perfekt.
Tilbehør til din kylling kiev
Retten i sig selv er meget tung, så en god og frisk grøn salat passer perfekt til tilbehør til kylling kiev. Både paneringen og fyldet inde i kyllingen mætter utrolig meget, så for os er der ikke behov for yderligere tilbehør.
Hvis du gerne vil skære lidt ned på kødforbruget, kunne du sagtens servere en halv kylling kiev pr. mand. Her kunne du så med fordel servere et godt flutes til eller et hjemmelavet hvidløgsbrød. Du kunne også lave små ovnstegte kartofler til for lidt mere substans. På denne måde spare du lidt, da du ikke skal bruge et helt kyllingebryst til hver – og desuden er retten så mættende, at du og dine gæster ikke vil savne noget.
Kylling kiev er en helt igennem fantastisk ret! Det sprøde, panerede kyllingebryst er her fyldt med en herlig hvidløgssmør, smeltet ost, en god serranoskinke og persille. En skøn ret til weekenden og til at imponere gæsterne med. Start med fyldet. Bland smørret med presset hvidløg, hakket persille, ost, friskkværnet peber og skinken der er skåret ud i mindre tern. Lav nu to ruller ud af fyldet og sæt dem på en tallerken og kom dem i fryseren. På denne måde bliver de nemmere, at arbejde med senere. Kyllingebrysterne bankes ud med en kødhammer, så de bliver helt tynde. De må ikke bankes så tynde, at de begynder at falde fra hinanden. Tag dig god tid til, at banke dem ligeså stille ud. Krydder kyllingen med salt og peber. Tag nu fyldet ud af fryseren og sæt en rulle på hver af de udbankede kyllingebryster og rul kyllingen omkring fyldet. Kyllingen skulle gerne være banket så stort ud, at der ikke er huller ind til fyldet. Kom nu mel, rasp og pisket æg i hver deres tallerken. Krydre melet lidt med salt og peber. Nu skal kyllingen paneres. Start med at vende kyllingerullerne i melet, herefter i æg og så i raspen - vend endnu engang i æg og tilsidst i raspen igen. På denne måde dobbeltpaneret du din kylling og mindsker risikoen for, at fyldet slipper ud under stegningen. Sæt kyllingerullerne på køl indtil olien er varmet op. Varm olien op ved middelhøj varme i en lille pande med høje kanter. Olien må ikke blive alt for varm, da paneringen så når at blive meget mørk inden kyllingen er gennemstegt indeni. Når olien er varm, kommes kyllingerne forsigtigt i panden. Olien skal dække ca. halvt op på rullerne. Steg/friterer kyllingerne i ca. 7 min. på hver side. pas på olien ikke bliver for varm - skru lidt ned hvis du synes kyllingen tager for hurtig farve. Når kyllingerullerne er færdig, kommes de over på en tallerken med køkkenrulle og drypper lidt af inden servering. Server med en frisk grøn salat. Kylling kiev: Paneret kylling med ost
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer