Kanelsnegle

12. maj 2019
Kanelsnegle

Kanelsnegle skal være bløde, smage godt af kanel og være dejlig smovsede og fulde af snask! Denne opskrift opfylder alle elementer og er helt fantastisk og nem at lave.

Jeg tror aldrig jeg har mødt nogen, som ikke kan lide kanelsnegle. De er altid et hit blandt store og små og så er de virkelig nemme at give sig i kast med. Her deler jeg en klassisk opskrift på kanelsnegle, hvor de bages hver for sig på en bageplade. Du kan dog også sagtens lave kanelsnegle i fad, hvor du får en lidt mindre, men blød og snasket kanelsnegl. Prøv begge opskrifter og se hvilken der bliver din familiefavorit?

Der kan være lidt delte meninger om, hvorvidt der skal kardemomme og kanel i selve dejen. I min opskrift er der, da jeg synes, at kanelsnegle skal smage af kanel! Kardemomme kan godt undlades, men jeg synes, at det giver en super fin smagsdybde til dejen.

Kanelsnegle skal efter min mening nydes lune. De kan sagtens lunes kort i ovnen inden servering eller i mikroovnen. Du skal bare være opmærksom på, at kanelsneglene ikke må være for varme når glasuren kommes på. Glasuren vil nemlig smelte og løbe af kagen.

De er super velegnet til at fryse ned, så lav endelig en stor portion. Så har du altid en hurtig eftermiddagskage klar hvis lækkersulten melder sig.

Sidder du og har lyst til flere kager, kan du altid give dig i kast med min opskrift på bananmuffins med chokoladestykker. Eller du kan prøve mine super lækre cookies. Det er super lækkert, at kunne servere lidt forskelligt på fx et fødselsdagsbord, eller hvis familien bare virkelig skal hygge og smovse i kage!

Kanelsnegle

Af Christina Antal portioner: 12 store stk.

Ingredienser

  • DEJ:
  • 25 g. gær
  • 1,5 dl. mælk
  • 2 æg
  • 50 g. blødt smør
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • Ca. 450 g. hvedemel
  •  
  • REMONCE:
  • 100 g. blødt smør
  • 50 g. sukker
  • 75 g. brun farin
  • 2 spsk. kanel

Fremgangsmåde

1

Start med ingredienserne til dejen.

2

Smelt smør i en lille gryde. Kom mælken ved og lad den blive håndvarm.

3

Hæld det i en røremaskine og opløs gæren heri.

4

Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker, kanel, kardemomme og salt og rør godt ud.

5

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen i 6-7 min. til den er smidig og en smule klistret.

6

Lad dejen hæve i 30 min.

7

Rør imens remoncen sammen. Kom blødt smør i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Rør godt og sæt på køl.

8

Når dejen er hævet rulles den ud til en firkant på ca. 25x30 cm.

9

Smør remoncen ud i et jævnt lag, men lad ca 1 cm. kant være fri hele vejen rundt.

10

Rul nu dejen sammen til en lang pølse og skær den ud i 12 snegle.

11

Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 30 min under et hviskestykke.

12

Tænd imens ovnen på 180 grader.

13

Når kanelsneglene har hævet kommes de i ovnen og bages i ca. 15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke.

14

Lad dem køle lidt ned og server med glasur.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar