Jomfruhummer med hvidløg stegt i ovn eller på grillen er noget af det bedste jeg ved! Jomfruhummerhaler er en luksus spise herhjemme – og er altid at finde på bordet nytårsaften eller til andre festlige lejligheder.
For mig har jomfruhummer altid været noget ganske særligt. Som barn fik jeg det ret ofte, da jeg har en fisker i min nære familie og som tit serverede det for os. Vi er altid blevet forkælet med en masse lækre fisk og skaldyr når vi var på besøg og på ferie. Lige siden har jeg elsket det og jeg tror altid, at især jomfruhummeren vil betyde noget ganske særligt. Måske er det også derfor, at den er blevet en fast spise nytårsaften – da det vækker de aller bedste minder.
Hvis du ikke er til den stegte udgave, så prøv istedet kogte jomfruhummerhaler! Det smager himmelsk til et godt stykke brød, en god mayonnaise og en skive citron. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, så prøv evt. også en klassisk scampi fritti – som er en indbagt jomfruhummerhale.
Hele jomfruhummere eller jomfruhummerhaler?
Personligt vælger jeg næsten altid jomfruhummerhaler, da jeg synes man får mest for pengene. Der er ikke voldsomt meget ked på resten af jomfruhummeren, med en hel hummer ser nu flottere og mere festlig ud. Der er lidt kød i kløerne som er dejlig sødt lidt ligesom krabbekød.
Det gør ikke den store forskel på tilberedningen, om du vælger det ene eller det andet. Så køb det du kan få fingrene i eller det du synes, giver det mest festlige resultat til netop din fest.
Tilbehør til jomfruhummer
Herhjemme får vi altid et godt flute til retten her. Der er nemlig en masse skøn hvidløgs-hvidvins-hummer-snask i bunden af fadet. Brødet er derfor et must at servere til, så alt dette kan suges op med brødet og intet af det gode jomfruhummer går til spilde.
Jeg håber at i bliver ligeså vilde med den lækre jomfruhummer som jeg altid har været. God appetit!
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Jomfruhummerhalerne skylles kort under en kold hane og dryppes godt af i et dørslag. Imens de drypper af, smeltes smørret i en gryde. Tilsæt hvidvin, hvidløg, hakket persille og et godt drys salt og lad det hele smelte godt sammen. Smag til med citronsaft og evt. lidt mere salt. klip nu et snit i skallen på den bløde side af halen hvor benene sidder og fjern den sorte tarmstreng. Kom dem i et ovnfast fad og vend godt rundt med hvidløgssmørret. Sæt fadet i ovnen og giv jomfruhummerne ca. 5-7 min. indtil kødet ikke længere er klart, men blevet fast og hvidt. Pas på ikke at give hummerne for meget. Hvis du bruger hele jomfruhummere, så kan du stadig vælge, at klippe den bløde side af hummeren op, så den åbner sig og tager bedre imod smagen af hvidløgssmørret. Klip hele vejen op til hovedet, så åbner den sig rigtig flot op. Du kan også vælge at halvere hummeren, men dette synes jeg personligt giver meget lidt halekød pr. hummer. Jomfruhummer med hvidløg
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer