Indisk dahl

16. september 2019
Indisk dahl med naanbrød

Indisk dahl er perfekt på en kold og blæsende dag! Retten er varm og dejlig krydret og varmer dig selv på de koldeste dage.

Dahl, daal, dhal – kært barn har mange navne. Jeg plejer at kalde retten dahl, men uanset hvad du kalder den, får du en super velsmagende hyggeret! Dahl er utrolig nem at tilberede og selvom retten tager 45 min. at tilberede, er der næsten igen arbejde i det for dig. Imens din dahl simre løs, kan du evt. tilberede nogle lækre naanbrød, som passer perfekt til retten!

Til min opskrift på dahl bruger jeg tørrede røde splitlinser, som er det klassiske valg. De skal lige skylles godt under koldt vand inden de kommes i retten. Linserne koger helt møre på de 45 min og cremer retten helt fantastisk!

Tilberedning af bønner og linser

Mange er bange for, at arbejde med tørrede linser og bønner, da de indeholder proteinet lektin, som kan give maveonde. Der er dog ingen grund til at frygte de tørrede bønner, da lektin nedbrydes ved iblødsætning og ødelægges helt når bønnerne koges. Bønner som kidney bønner, kikærter, hvide bønner, røde bønner og hestebønner har et højt indehold af lektin og skal derfor sættes i blød i 10 timer inden de koges i mindst 30 min. Bønner som soyabønner og linser indeholder kun en lille mængde lektin og behøver derfor ikke, at sættes i blød inden de koges. De skal blot koges i mindst 30 min. Jeg vil derfor slå et slag for, at afprøve de tørrede bønner og linser, da de er meget billigere samt ikke koger ligeså let ud, som hvis du bruger nogle fra dåse, da de allerede er kogte.

Fryseegnet

Dahl er en velkrydret indisk ret som varmer helt ind i sjælen – det er rigtig comfort food! Jeg håber, at du vil prøve at kaste dig ud i retten. Retten kan nemt fryses og gemmes til en kold vinterdag, så lav endelig en stor portion.

Hvis du er vild med indiske retter, så prøv endelig også min indiske risret som har nogle af de samme krydrede noter og er helt fantastisk og hurtigt at lave!

Indisk Dahl

Af Christina Antal portioner: 2-3

Indisk dahl er perfekt på en kold og blæsende dag! Retten er varm og dejlig krydret og varmer dig selv på de koldeste dage. Portionen her er til 2-3 personer alt efter hvor mange naanbrød i spiser til!

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1-2 spsk. revet ingefær
  • 1 ds. flåede tomater
  • 100 g. røde linser
  • 4 dl. grøntsagsfond
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • 1 knivspids kardemomme

Fremgangsmåde

1

Varm en lille gryde op med 1 spsk. smør eller olie ved middel varme.

2

Hak imens løg og hvidløg fint og kom det i gryden.

3

Tilsæt krydderierne og revet ingefær og svits det hele godt, til det begynder at dufte godt krydret.

4

Skyl imens linserne i en sigte under rindende koldt vand.

5

Kom linserne i gryden og tilsæt også de flåede tomater.

6

Hak tomaterne fint med grydeskeen og tilsæt herefter fond.

7

Lad det simre i ca. 45 min. til linserne er møre.

8

Rør jævnligt undervejs så linserne ikke brænder på.

9

Tilsæt evt. mere fond hvis konsistensen bliver for fast.

10

Smag retten til med salt og peber og server med godt brød, ris eller for sig selv med lidt yoghurt over.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar