Grønkålssalat med feta, æbler og valnødder er en super frisk salat og er en perfekt måde, at få brugt den lidt grove grønkål på! Salaten er blevet en favorit herhjemme – og det håber jeg også den bliver i din familie.
Vores køkkenhave bugner simpelthen med grønkål og jeg har derfor eksperimenteret en del med forskellige retter, hvori jeg kan bruge den herlige kål. Sidst delte jeg den klassiske cremede grønlangkål og idag er det denne skønne grønkålssalat.
Grønkål kan godt være en lidt grov og “tør” kåltype når den spises frisk. Jeg har dog fundet ud af, at hvis den hakkes fint og masseres lidt, så bliver den simpelthen så lækker og mør. Hvis du har en rest grønkål, så brug den endelig i forskellige friske salater. Den kan også bruges i en klassisk kødsovs eller lasagne for at pifte den lidt op og tilføje lidt ekstra gode fibre og vitaminer. Vi har også med stor succes skiftet spinaten ud med grønkål i disse lækre spinatvafler.
Denne grønkålssalat med feta er som sagt hurtigt blevet en af familiens favoritter og ikke uden grund! Den er super frisk i smagen grundet de syrlige æbler – og bliver utrolig cremet af den lækre bløde fetaost. Valnødderne tilføjer ekstra fylde og mæthed og skaber en skøn kontrast til resten af salaten. Hvis du ikke kan finde grønne æbler, så kan du også bruge gode faste pære – dette er virkelig også lækkert!
Holdbarhed
Grønkålssalaten kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage. Jeg plejer derfor, at lave en god stor portion, så vi kan nyde den i flere dage til aftensmaden.
Start med at rense grønkålen grundigt. Riv herefter bladende fra stokken, så du kun har de møre krøllede blade tilbage. Hak grønkålen fint. Skær kernehuset fra æblerne og skær dem herefter i tern. Vend den hakkede grønkål og æbleternene sammen og knus valnødderne ned i salaten. Smuldre herefter den bløde feta og bland det hele godt sammen. Sæt på køl indtil du skal servere salaten. * Det er vigtigt, at det er en blød feta du bruger, så den cremer salaten og fungere som en slags dressing.Grønkålssalat med feta, æbler og valnødder
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer