Brændende kærlighed

23. april 2019
servering af brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en klassisk dansk familieopskrift, som jeg selv holder meget af. Der er ganske få ingredienser i retten som sammen skaber et hyggelig og mættende måltid.

Retten er især god, hvis du har en masse kartofler du skal have brugt, men ikke ved hvad du skal gøre med. Kartoffelmos er altid et hit – især hos de små i familien. Hvis du har meget sultne munde med ved bordet, kan du altid lave en større portion mos til at ligge en god bund. Jeg har altid lavet min kartoffelmos med rigtig smør da jeg synes dette giver det mest velsmagende resultat. Du kan dog også sagtens vælge at lave den med flydende eller fast margarine.

Personligt synes jeg, at løget er stjernen i en brændende kærlighed, lidt ligesom bløde løg er det til hakkebøf. Løget giver retten et helt særligt løft i smagen og jeg vil bestemt ikke anbefale at undlade dem. Hvis du har børn der er vrænger på næsen af løg, så lav evt. lidt bacondrys til dem ved siden af.

Hvis du gerne vil have en ret der minder lidt om denne, men med mere grønt, vil jeg anbefale at afprøve min opskrift med ærter og cidersauce. Den minder meget om klassikeren, men kombinere bacon og ærter i en syrlig cidersauce – helt fantastisk!

Jeg håber, at denne simple opskrift vækker ligeså meget glæde rundt om dit spisebord som ved mit. Er der nogle spørgsmål, så skriv dem endelig i kommentarfeltet nedenfor. God appetit!


Brændende kærlighed

Af Christina Antal portioner: 3

Klassisk, lækker og nem brændende kærlighed - et hit hos store og små herhjemme!

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 3-4 spsk. smør
  • 1/2 dl. mælk
  • 200 g. bacontern
  • 5 løg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Skræl kartoflerne og halver dem.

2

Kom dem i en gryde og hæld vand over til det dækker. Bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 min. til de er møre.

3

Imens steges bacon på en pande til det begynder at blive gyldent.

4

Hak løgene i tern imens baconet steger. Kom dem på panden når baconet begynder at blive gyldenbrun.

5

Når der er et par minutter til at toppingen er klar, færdiggøres kartoffelmosen.

6

Hæld næsten alt vandet fra kartoflerne; lad lige en bundslat være tilbage.

7

Mos kartoflerne sammen med smør og mælk og rigeligt salt og lidt peber. Den kan trække en del salt så smag den godt til.

8

Når baconet er sprødt og løgene er gyldne og bløde er retten klar til servering.

9

Server toppingen ovenpå kartoffelmosen.

Bemærkninger

Server evt rødbeder og godt med purløg til.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar