Paneret kylling: Knasende sprødt kyllingebryst

9. september 2019
Paneret kylling - knasende sprødt kyllingebryst med salat

Min opskrift på paneret kylling er knasende sprød og super velegnet til en god og simpel salat. Du vil ikke savne hverken kartofler, ris eller brød – kyllingen fylder rigeligt i sig selv og vil gøre både dig og din familie mætte og godt tilpas!

Der er intet som et saftigt og sprødt kyllingebryst! Herhjemme elsker vi denne opskrift, da paneringen bliver super sprød, samtidig med, at den er dejlig krydret fra cayennepeber og timian. Der er også revet parmesan i selve paneringen, hvilket giver en dyb smag og en endnu sprødere skorpe!

Jeg plejer altid at servere kyllingebrystet til en god og simpel salat, da kyllingen mætter utrolig meget i sig selv. Du behøver derfor ikke, at stå og lave andet tilbehør såsom kartofler eller pasta. Paneringen på kyllingen giver ekstra fylde til retten og erstatter fint andet tilbehør.

Paneret kylling - knasende sprødt kyllingebryst med salat

På billederne her, har jeg serveret kyllingen til min go-to salat. Salaten er lavet på: Salatmix, rød spidskål, agurk, gulerod, cherrytomater og forårsløg. Du kan også servere en grøn salat med feta eller en varm bønnesalat. Hvis du gerne vil have et mere fyldigt måltid, kan du også servere kyllingen til en frisk broccolisalat.

Paneret kylling er måske ikke ligefrem den sundeste kyllingeret, men den er virkelig velsmagende og bliver altid taget godt i mod af både store og små. Hvem elsker måske ikke et saftigt og sprødt stykke kylling?

Paneret kylling

Af Christina Antal portioner: 2

Knasende sprødt kyllingebryst serveret med en simpel salat og et godt glas hvidvin. En hurtig og lækker måde, at friske kyllingeretterne lidt op på!

Ingredienser

  • 2 kyllingebryst
  • 2 dl. kærnemælk*
  • 1 spsk. worcestershiresauce
  • 100 g. rasp
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. tørret timian
  • 50 g. revet parmesan
  • Olie til stegning
  • Persille

Fremgangsmåde

1

Rens kylling og bank begge fileter ud med en kødhammer til ca. 1-2 cm. De skal stadig kunne hænge sammen.

2

Bland mælk og worcestershiresauce sammen i en pose.

3

Kom forsigtig kyllingen i posen og luk tæt.

4

Sæt på køl i 30 min.

5

Bland rasp, salt, cayennepeber, timian og fin revet parmesan sammen i en dyb tallerken.

6

Vend begge kyllingebryster i blandingen og paner godt på begge sider.

7

Varm rigeligt olie op i en pande.

8

Når olien er varm, kommes kyllingen på panden.

9

Lad dem stege i ca. 3 min. på hver side til de er sprøde og gennemstegte.

10

Tag kyllingen af panden og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

11

Drys med hakket persille og server med en god og simpel salat og et godt glas vin.

Bemærkninger

* Hvis du ikke har kærnemælk, kan det erstattes med 2 dl. mælk tilsat 1 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike.

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

  • Svar
    Rolf Andersen
    19. august 2022 at 13:34

    Kan jeg ikke udskrive dine opskrifter ?

    • Svar
      Christina
      28. august 2022 at 13:41

      Hej 🙂
      Problemet burde være løst nu, så udskrivningsknappen findes øverst i hver opskrift 🙂
      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på dette 🙂

      Venlig Hilsen
      Christina

    Skriv en kommentar