Kyllingeburger: Ambassadørens burger med kylling

5. juni 2019
Kyllingeburger

Ambassadørens kyllingeburger er en af de ultimative burger-favoritter herhjemme. Hvis du leder efter et alternativ til den klassiske oksekødsburger – så prøv denne!

Bøffen er lavet af hakket kylling og er rørt med forårsløg, havregryn og lagret cheddar og er super saftig og smagsfuld. Jeg har altid synes, at kyllingefars hurtigt kunne blive lidt kedelig – men denne kombination er virkelig en smagsbombe.

Smagssammensætningen i kyllingebøffen er inspireret fra kogebogen Ambassadørens køkken af Rufus Gifford og Stephen DeVincent. Burgeren går derfor herhjemme under navnet Ambassadørens kyllingeburger. Kogebogen er fyldt med lækre opskrifter og kan helt klart anbefales at søge inspiration i!

Den oprindelige opskrift bruger hakket kalkun – men jeg bruger altid kylling, da det er nememre at skaffe. Derudover har jeg skiftet gruyér ud med lagret hvid cheddar, da gruyér er en lidt dyr ost og kun kan fåes i større supermarkeder. Den hvide cheddar fungere super godt og giver den samme ostesmag til bøffen. Jeg har også tilføjet havregryn til opskriften, så bøffen bliver en smule mere fast og nemmere at forme.

Bøfferne kan sagtens fryses ned og gemmes. Jeg har haft stor succes med, at fryse de færdigstegte bøffer ned, tø dem op når de skal bruges og stege dem kort på en pande. Hvis du er bange for, at bøffen bliver tør, kan du også sagtens fryse bøfferne ned rå. Du skal blot tø de rå bøffer op og stegte dem som jeg gør her i opskriften. Det er lidt en smagssag om du fryser dem ned færdigstegte eller rå – jeg skifter lidt imellem de to og synes ikke, at det gør den store forskel.

Servering

Vi servere altid kyllingeburgeren med stegt bacon, salat, agurk og en hjemmelavet brioche burgerbolle! Jeg synes helt klart, at briochebollen er et must, da den gør burgeren mere luksuriøs. Man får desuden en lidt mere “snasket” bruger, da bollen er super blød og suger alle de dejlige safter til sig. Nyd burgeren sammen med pommes og en god chilimayo.

Ambassadørens kyllingeburger

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 400 g. hakket kylling
  • 4 forårsløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 40 g. revet lagret hvid cheddar
  • 1 dl. havregryn
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • TILBEHØR:
  • 4 brioche burgerboller - se link ovenfor
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Salat
  • Agurk
  • Mayonnaise

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Hak forårsløg i tynde skiver. Kom dem op i en skål sammen med kylling, havregryn, sennep, revet ost og presset hvidløg. Krydder med salt og peber og rør det hele godt sammen.

3

Form farsen til 4 store bøffer. Læg dem på hver deres mellemlægningspapir* og kom dem på et skærebræt. Sæt på køl i 15 min.

4

Skær imens salat og agurk.

5

Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. De må ikke røre hinanden. Sæt dem i ovnen på andenøverste rille og steg i 10 min.**

6

Varm imens en grillpande op ved middelhøj varme.

7

Når panden er varm kommes bøfferne på og steges godt på begge sider.Steg dem ved god varme så de får gode grillmærker. Steg til de er gennemstegte, faste og gyldne - ca. 5 min. på hver side.

8

Imens bøfferne steges, varmes burgerbollerne. Pas på ikke at varme dem for længe så de bliver tørre.

9

Når bøffer, boller og bacon er færdigt, bygges hver burger op med det tilbehør hver især ønsker.

Bemærkninger

* Mellemlægningspapiret gør det nemmere at løfte dem fra skærebrættet og over på panden. ** Hvis baconet er færdig før bøfferne, så tag det ud af ovnen. Varm det kort igen sammen med burgerbollerne.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar