Gratinerede porre med cheddar

17. maj 2019
gratinerede porre

Gratinerede porre med cheddar er et at mine favorittilbehør til grillet kød, wienerschnitzel eller mørbrad i svøb. Super cremede porre med den skønne smag af cheddar – what’s not to like!

Porre har altid været en af mine favoritter når det kommer til grøntsager. Jeg tror det er fordi jeg altid har elsket porre-bacon tærte. Porre er ikke kun en suppe-grøntsag, men kan bruges på rigtig mange måder!

Her deler jeg en opskrift, hvor de skønne porre gratineres i en cremet flødesovs og toppes med en rød cheddarost. Denne tilberedning giver en virkelig cremet ret som altid er et hit blandt de yngre familiemedlemmer.

Gratinerede porre med cheddar er fyldt med gode sager som fløde og ost, så det er bestemt ikke det sundeste tilbehør. Alt tilbehør behøver jo heller ikke at være lige sundt. Denne ret er virkelig spækket med smag og godhed! Hvis du leder efter lidt sundere grøntsagsretter vil jeg klart anbefale at prøve opskriften på grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner eller spinatsalat med feta. Du kan også sagtens blot sauterer de skårne porre på en varm pande med lidt smør, hvidløg, salt og peber – simpelt men virkelig lækkert!

Jeg håber, at denne ret vækker ligeså stor glæde blandt din familie som den gør hos min. Hvis du har andre forslag til, hvordan den herlige porre kan tilberedes, så del endelig med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Gratinerede porre med cheddar

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 3 store porre
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g. rød cheddar
  • 2 dl. fløde
  • Salt og peber
  • Smør

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn

2

Skær hver porre ud i tre stykker. Halver dem og skyl dem grundigt under vand så alt jorden renses væk.

3

Snit porrene groft og sæt til side.

4

Hak hvidløget fint og kom det på en pande med lidt smør ved middelhøj varme.

5

Når hvidløget begynder at tage farve kommes porrene på og vendes godt rundt.

6

Lad dem stege i ca. 10 min. til alt væden er fordampet og porrene er bløde.

7

Krydder med salt og peber.

8

Kom nu fløden og halvdelen af osten på panden og vend det hele sammen.

9

Der smages til endnu en gang med salt og peber.

10

Kom det over i et ovnfast fad og kom resten af osten ovenpå.

11

Sæt fadet i ovnen og bag i 20 min. til overfladen er boblende og gyldenbrun.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar