Pasta med pesto, broccoli og grønne bønner

1. maj 2019
pasta med pesto, broccoli og grønne bønner

Nem hverdagsopskrift på pasta med pesto, broccoli og grønne bønner. Opskriften er spækket med gode sager og så tager den ingen tid at tilberede!

Jeg elsker simpelthen retter med pasta! Men ofte består de af en masse flødesovs eller andre syndige ingredienser. Så når jeg virkelig har lyst til et måltid med masser af grøntsager, vælger jeg ofte denne opskrift! Hvis du ønsker endnu mere grønt, så tilsæt blot endnu mere broccoli, grønne bønner eller evt. asparges.

Retten er super hurtigt at tilberede, så den er ofte et hit på de dage, hvor maden gerne må komme lidt hurtig på bordet. Du kan selvfølgelig bruge en hjemmelavet pesto- men det fungere også super godt med en købepesto. Jeg vil dog anbefalde at købe en af god kvalitet, da retten smager meget igennem af pesto – så det skulle gerne være en der smager godt.

Hvis du har fået lavet alt for meget pesto, eller har købt for meget kan du blot gemme det og bruge i andre retter. Jeg elsker, at bruge resterne til at lave min opskrift med frisk pasta, pesto og champignon!

Jeg har gode erfaringer med, at gemme rester i en bøtte og så varme dagen efter i en mikroovn. Du kan også sagtens komme det i en lille gryde med lidt vand og så varme det op heri. Du skal bare sørger for, at pastaen ikke bliver overkogt og blød.

Hvis du mangler lidt fylde, kan du evt. servere retten sammen med et lækkert koldhævet flute. Det gør vi de dage, hvor vi er flere rundt om bordet, eller vi blot har lyst til et godt stykke brød med hvidløgssmør.

Pasta med pesto, broccoli og grønne bønner

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 250 g. penne pasta
  • 1 broccoli
  • 250 g. grønne bønner*
  • 3-4 spsk. grøn pesto
  • 30 g. parmesan
  • salt og peber

Fremgangsmåde

1

Sæt vand over at koge i en stor gryde.

2

Halver de grønne bønner.

3

Del broccolien i buketter og sker hver bukket ud i to-tre lange stænger. Her bruger jeg også noget af stokken, så jeg får lange flotte stykker broccoli.

4

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

5

Når der er 6 min. tilbage af kogetiden tilsættes bønnerne. Når der er 3 min. tilbage tilsættes broccolien.

6

Tjek om pastaen er klar og tag herefter lidt af kogevandet fra og gem det til senere.

7

Hæld nu vandet fra pasta og grøntsager og vend det sammen med pesto, parmesan og evt lidt af kogevandet for at løsne retten. Smag til med salt og peber.

8

Hvis du gerne vil have en smule væde, så tilsæt lidt mere kogevand og parmesan - så får du en mere cremet ret.

Bemærkninger

Her bruger jeg friske grønne bønner, da jeg synes de bliver mere sprøde end dem fra frost. Retten kan dog sagtens laves med bønner fra frost.


Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar