Tom kha gai suppe

2. februar 2020
Tom kha gai med kylling, champignon og kokosmælk

Tom kha gai, tom kah gai eller thaisuppe med kylling og kokosmælk – uanset hvad du kalder denne kyllingesuppe smager den helt fantastisk og jeg ved, at den vil blive et hit hos dig og din familie.

Forleden delte jeg opskriften på en asiatisk hønsefond. Grunden til det, var egentlig fordi jeg brændende gerne ville dele denne opskrift på tom kha gai. Efter min mening den bedste thaisuppe der findes – og en af mine ynglings thailandske opskrifter.

Hvis du kan lide denne ret og dens smagsnuancer, men leder efter et kødfrit alternativ, vil jeg virkelig anbefale dig, at prøve denne thai curry med champignon og kokosmælk. Den er en smule spicy og kominationen af champignon og chili i en cremet kokoscurry kan altså bare noget! Du kan også sagtens prøve at undlade kyllingen i denne ret og komme lidt flere champignon i, hvis du ikke ønsker kød i retten.

Tom kha gai med kylling, champignon og kokosmælk

Servering

Tom kha gai kan både serveres som suppe for sig selv, eller som en curry serveret med ris. Begge dele er virkelig fantastiske og jeg skifter lidt imellem dem, alt efter hvad jeg er i humør til den pågældende dag.

Hvis jeg servere retten med ris som en curry, vil jeg dog anbefale, at servere risene i en skål eller tallerken for sig. Risene suger meget af den dejlige suppe/currysovs og lige netop i denne ret er det en skam. Jeg plejer, at servere suppen i en skål og risene på en tallerken. Når jeg spiser, kommer jeg lidt af suppen over en smule ris og spiser det. På denne måde, når risene ikke at suge alt væsken til sig. Denne måde gør også, at du kan tage et par skefulde suppe indimellem risene.

Men igen gør som du finder bedst for dig og som du og din familie bedst kan lide. Du kan også sagtens komme suppen over risene på en gang og nyde retten sådan. Ovenstående er blot den måde jeg bedst kan lide, at spise tom kha gai på.

Hvis du leder efter flere retter med en cremet sovs over ris, kan jeg anbefale en omgang koteletter i fad, mørbradgryde eller kylling i sennepssovs.

Tom kha gai med kylling, champignon og kokosmælk

Tom kha gai

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 500 ml. asiatisk hønsefond - (link længere oppe) Hvis du ikke har denne, så brug alm. hønsefond.
  • 250 ml. kokosmælk
  • 2 kyllingebryst (eller brug en rest af kogt kyllingekød ca. 300-400 g.)*
  • 250 g. champignon
  • 1 løg
  • 1 stængel citrongræs
  • 5 cm. galangarod - hvis du ikke kan skaffe dette, så brug evt. ingefær
  • 2 rød chili
  • 1-2 lime
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. soyasauce
  • 4 kaffirlimeblade

Fremgangsmåde

1

Kom fonden over at koge i en gryde med 1/2 tsk. salt.

2

Skær kyllingen i mundrette stykker og kom dem i den kogende fond. Lad koge i 20 min.

3

Imens halveres løget og skæres i tynde skiver og chilien skæres i diagonale skiver.

4

Efter de 20 min, tilsættes kokosmælk, løg og chili til suppen.

5

Skær galangarod i tynde skiver og knus citrongræs let og skær den i ca. 2 cm. stykker. Kom det hele i en tepose sammen med kaffirlimeblade. På denne måde kan posen nemt tages op med de ingredienser der ikke skal spises**

6

Kom soyasauce og sukker i suppen og lad den koge i ca. 10 min.

7

Når kylling og svampe er møre, tages suppen af varmen og der smages til med limesaft. Suppen må gerne have en skarp smag, så vær lidt modig med limesaften.

8

Smag suppen til med evt. mere sukker og soyasauce

9

Server evt. med lidt hakket persille eller koriander.

Bemærkninger

* Hvis du bruger rester af kogt kylling, springes trin 1 og 2 blot over og kyllingen kommes i med resten af grøntsagerne og opskriften fortsættes derfra. ** Du kan dog sagtens lade både galangarod, citrongræs og kaffirlimeblade være i suppen, men sørg for ikke at spise dem. Husk også at sige det til evt. gæster. De er blot i suppen for at give smag.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar