Gratineret pastaret med kylling og tomat i flødesauce er altså bare en sikker vinder! Hvem kan sige nej tak til kombinationen af fløde, kylling og pasta bagt i ovnen med revet ost?
Herhjemme elsker vi simpelthen denne pastaret med kylling! Det er en sikker vinder og en helt fantastisk måde, at bruge rester fra en helstegt kylling på. Vi laver den altid når vi har noget kylling tilovers – og den går bare rent hjem hver gang.
Alle retter i fad er egentlig bare et stort hit herhjemme. Vi elsker bl.a. også klassiske koteletter i fad, fiskelasagne, pastagratin med blomkål eller en helt traditionel lasagne!
Kyllingerester giver den bedste pastaret
Jeg bruger som sagt resterne jeg har tilbage fra en helstegt kylling. Det giver en helt andet smag til retten end hvis du blot bruger et kyllingebryst. Kødet har både en anden struktur og smager mere kraftigt. Jeg laver derfor kun retten, når vi har fået helstegt kylling dagen før.
Hvis du ikke lige har rester fra en hel kylling, så tænker jeg du får det bedste resultat, hvis du steger hele kyllingelår i ovnen. Lad dem køle lidt og pil så kødet fra benet og skær kødet i lidt mindre stykker og brug i retten. Dette vil dog tage lidt længere tid, da kyllingelår skal stege i ovnen i ca. 50 min. hvis du bruger dem fra frost.
Hvis du rigtig gerne bare vil lave retten, men ikke står med rester fra en helstegt kylling og ikke har tiden til, at stege kyllingelår så fortvivl ikke! Du kan sagtens bruge et helt almindeligt kyllingebryst du skære i strimler og steger. Det giver stadig en dejlig pastaret – du opnår bare ikke helt samme fornemmelse i retten som ved de andre alternativer. Men jeg lover dig, at du vil elske retten alligevel!
Holdbarhed og nedfrysning
Da vi kun er to herhjemme, plejer jeg altid at gemme halvdelen i køleskabet til dagen efter. På den måde kan en hel kylling faktisk holde sig i tre dage – plus skroget bruges til hønsefond. Det er altså meget mad for pengene hvis du spørger mig. Retten vil sagtens kunne holde sig et par dage på køl, hvis du ikke lige skal bruge den dagen efter.
Du kan også vælge, at fryse pastaretten ned i mindre portioner. Det eneste du skal være opmærksom på her er, at pastaen suger en del af saucen til sig og retten vil derfor ikke være ligeså cremet når du tør den op igen. Vi har dog frosset retten ned flere gange og det smager stadig skønt! Når du skal have retten fra frost, tør du den bare op i køleskabet natten over eller i løbet af dagen. Du kan enten vælge, at varme den i mikroovnen eller i en ovn.
I ovn plejer vi, at sætte fadet ind med resterne og komme staniol over fadet. Sætte den ind i kold ovn, tænd for 150 grader varmluft og give den 20 min. med staniol på, hvorefter det fjernes og retten får yderligere 10-15 min. Så burde det hele være varmet igennem og osten dejlig sprød.
I mikroovn, går det noget hurtigere og er derfor en genial løsning, hvis du skal have mad på bordet i en fart. Her er det dog vigtigt, at varme retten op i en beholder med låg. Dette gør at fugten bliver inde i bøtten og retten ikke tørre ud eller bliver sej i konsistensen. Varm evt. retten op på 80% effekt i ca. 3 min. og kom retten over på en tallerken, hvorefter den lige får 30 sek. på fuld effekt – og så er der aftensmad!
Gratineret pastaret med kylling og tomat i flødesauce er altså bare en sikker vinder! Hvem kan sige nej tak til kombinationen af fløde, kylling og pasta bagt i ovnen med revet ost? Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt en stor gryde med vand og rigeligt salt over at koge til pastaen. Kom bacontern på en pande ved middel-høj varme. Når baconet er begyndt at smide en del fedt, kommes pastaen i gryden og koges i ca. 8 min eller indtil det næsten er færdigkogt, men stadig har lidt bid. Hak imens løg og hvidløg fint og kom det på panden når baconet begynder at blive gyldent. Skær kyllingeresterne i lidt mindre stykker og kom dem på panden når løgene er begyndt at tage farve. Vend kyllingen godt rundt i baconfedtet. Skær imens forårsløg i fine skiver og cherrytomaterne i kvarte (eller halve alt efter størrelse) og kom det på panden og vend det hele godt sammen. Steg det hele i et par minutter og kom så spinat og basilikum ved og vend det rundt. Når spinaten er faldet lidt sammen, tilsættes fløde, mælk og parmesan og der smages til med salt og peber og evt. lidt mere parmesan. Hæld vandet fra pastaen og kom det i et ildfast fad sammen med saucen og vend det hele godt rundt så fyldet er nogenlunde ligeligt fordelt i fadet. Drys med revet ost og kom fadet i ovnen og bag i 15 min. indtil osten er gylden og lækker. Hvis du ikke har rester fra en helstegt kylling, kan du stege et kyllingebryst og skære det i strimler. Du kan også stege nogle kyllingelår og pille kødet fra benet og bruge - så kommer du nok tættest på smagen fra en helstegt kylling. Pastaret med kylling og tomat i flødesauce
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer