Pasta med laks i en cremet sennepssovs fyldt med asparges og rucola – super lækker pastaret der har lidt bid!
Jeg elsker asparges og bruger dem så meget jeg kan når de er i sæson. Jeg har flere opskrifter med asparges – og hvis du ikke er til fisk, vil jeg klart anbefale min pastaret med asparges og ærter eller en lækker risotto med asparges og svampe.
Egentlig er jeg ikke den store fan af sennep, men i denne ret funger det virkelig godt. Det giver flødesovsen en lidt skarpere smag og passer utrolig godt til den pebrede smag af rucola. Hvis du virkelig ikke kan lide sennep, så start ud med en lille smule og byg selv smagen op indtil den passer dig og din familie. Jeg plejer at begynde med 1 spsk. og så bygge den ligeså stille op.
Ligesom opskriften på pasta med laks og citron som jeg tidligere har delt, bruger jeg også her ovnbagt laks. Jeg synes det er så nemt, lige at smide fisken i ovnen imens resten tilberedes. Du kan som altid vælge, at tilberede fisken på panden – men så vil jeg anbefale at stege den først og sætte den til side, så den ikke bliver tør.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Krydder laksen med salt og peber og kom den i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Steg i ca. 15-18 min. Sæt imens vand over at koge i en stor gryde. Kom godt med salt ved. Kog pastaen efter anvisning. Ca 8-10 min. Imens skæres asparges i mundrette stykker og skylles godt. Kom dem på en pande ved middelhøj varme sammen med lidt olie, salt og peber. Når pastaen kun mangler et par minutter, kommes fløde på panden sammen med sennep, salt og peber. Smag til. Pastaen drænes og kommes på panden sammen med rucola. Vend det hele godt rundt og smag igen retten til med salt, peber og evt. mere sennep. Pasta med laks og grønt i sennepssovs
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer