Pasta med asparges & ærter i flødesovs

12. maj 2019
Pasta med asparges og ærter

Pasta med asparges og ærter i en cremet men let flødesovs – en sand forårsfavorit herhjemme!

Jeg elsker når asparges sæsonen går i gang og supermarkederne bugner med friske sprøde grønne asparges! Sæsonen er kort for danske asparges, så det er med at nyde dem når de er her.

Denne ret blev til, da jeg havde købt en masse asparges og skulle finde på noget at bruge dem til. Jeg havde en rest fløde i køleskabet og så fandt jeg nogle ærter i fryseren – et voilá!

Pasta med asparges og ærter er en super simpel ret, hvor alle kan være med. Det er en perfekt ret til de kødfrie dage og er altid et hit, selv blandt de største kødelskere! Hvis du mangler inspiration til kødfrie måltider, kan jeg varm anbefale Pasta aglio é olio eller Pasta med pesto og broccoli.

Hvis børnene ikke er så vilde med grøntsager, så kan de steges på en pande for sig og serveres som tilbehør. Ellers er et godt trick, at få børnene til at hjælpe med at rense grøntsagerne – f.eks. få dem til at knække enden af jeres asparges, dette plejer at vække interessen for også at spise dem.

Jeg bruger hvidvin i retten, da det giver en ekstra smagsdybde til flødesovsen. Jeg vil derfor anbefale ikke at undlade vinen. Hvis du og din familie helst vil undgå alkohol i maden, kan vinen dog godt erstattes med enten lidt gøntsagsfond eller vand.

Til alle pastaretter vi får herhjemme, serverer jeg næsten altid sprøde koldhævede flutes til. Det ville dog også smage godt med et hvidløgsflute til.

Pasta med asparges & ærter i flødesovs

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 225 g. spaghetti
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 ssparges
  • 150 g. ærter
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. vand
  • 1,5 dl. fløde
  • 25 g. parmesan
  • Citronskal fra 1/2 citron
  • Salt og peber
  •  

Fremgangsmåde

1

Sæt en stor gryde med vand over at koge. Salt vandet godt.

2

Kog pastaen efter anvisning på posen - ca. 8-10 min.

3

Imens hakkes løg og hvidløg fint og kommes på en pande ved middel varme med lidt smør.

4

Steg det i et par minutter og til sæt så vin og vand. Lad det koge ind til ca. halvdelen.

5

Skyl imens asparges og knæk enden af*

6

Skær asparges i mundrette stykker og kom dem på panden sammen med ærter, revet parmesan, fløde og citronskal efter smag.

7

Kom evt. lidt hakket persille ved og vend godt rundt.

8

Lad retten simre i ca. 5 min. og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft.

9

Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra og pastaen kommes på panden.

10

Vend det hele godt rundt og server straks.

Bemærkninger

* Hvis du holde ved den i hver sin ende, kan du knække enden af. Aspargesen knækker selv der hvor den begynder at blive sej.

Måske vil du også synes om

1 kommentar

  • Svar
    Anders Villum Pedersen
    5. maj 2022 at 7:29

    Jeg vil nok udelade den ene deciliter vand og skære det ned til 1 dl. Ellers en fin ret.

  • Skriv en kommentar