Pasta aglio e olio er en virkelig simpel og hurtig italiensk klassiker. Rettens navn betyder pasta med hvidløg og olie – og det er i alt sin enkelthed hvad retten består af!
Jeg har før nævnt, at pasta er en af mine all-time favoritter når det kommer til mad! Pasta er så anvendeligt og kan både være base for avancerede retter, eller som denne – helt simple opskrifter!
Jeg vil anbefalde at bruge en god pasta til denne ret, da det stort set er det eneste retten består af. Jeg bruger selv linguine, da jeg synes smag og sovs hænger bedre ved denne type pasta. Jeg har altid et stort lager – som både kan bruges her, men også til Cacio é Pepe, spaghetti cabonara og alle andre retter hvor du plejer at bruge almindelig spaghetti.
Retten indeholder ikke kød, så den er perfekt til kødfri mandag, vegetarer eller hvis du prøver på at skære lidt ned på kødforbruget. Jeg plejer at lave lidt ekstra pasta pr. person til denne opskrift, da der ikke er andet til at mætte. Du kan vælge at servere et godt flute til din pasta aglio e olio, så retten mætter lidt bedre. Server altid med et godt koldt glas hvidvin.
Bring en stor gryde med vand over at koge. Salt vandet godt. Kog pastaen efter anvisning på posen - ca. 8-10 min. Imens hakkes hvidløg fint og kommes på en kold pande sammen med chili og olie. Tænd panden og varm olien op ved lav varme imens pastaen koger. Pas endelig på, at hvidløget ikke brænder på, ved at røre godt i det. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra. Kom pastaen på panden og vend det godt sammen med olien. Hak persillen og vend det i. Server retten rygende varm med revet parmesan over. Kan med fordel serveres med en god salat eller et flute. Pasta aglio e olio
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer