Kyllingelår med ris

28. april 2019
Kyllingelår med ris.

Kyllingelår med ris er, en af de retter min kæreste og jeg fik aller mest, da vi boede hjemme. Jeg må tilstå, at det stadig høre til en af mine hverdagsfavoritter. Den er både nem, utrolig velsmagende og virkelig simpel at tilberede!

Jeg ville egentlig ikke kalde dette en opskrift, da det bare er, at krydder kyllingelårene og så ind i ovnen. Jeg vælger dog at tilføje den til bloggen alligevel, da det virkelig er en god ret og nem at tilberede i en travl hverdag. Jeg vil gerne vise, at god mad ikke behøver at være besværligt – men sagtens bare kan bestå af kyllingelår med ris! Derudover er retten også en perfekt SU ret, da retten er utrolig billig og ukompliceret at lave.

Vi fik som sagt ofte retten, da vi stadig boede hjemme og den har bare fulgt med os lige siden. Jeg elskede når min svigerfar lavede retten og den lækre duft af stegt kylling spredte sig i køkkenet.

Kyllingelår er ikke som sådan hurtig at tilberede, da de får omkring 1 time i ovnen. Men retten kræver en minimal arbejdsindsats og er på den måde virkelig en hurtig ret at bakse sammen. Så kan du få ordnet de ting du mangler, alt imens maden står og passer sig selv. Det kalder jeg altså NEM aftensmad! Derudover er det jo også en virkelig nem ret, at lave til mange uden at skulle stå i køkkenet hele dagen.

Hvis du ønsker lidt mere grønt til retten, passer en varm bønnesalat virkelig godt til retten! Den giver lige retten lidt mere farve samt smag. Du kan dog også sagtens vælge, at servere en simpel grøn salat on-the-side.

Kyllingelår med ris

Af Christina Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kyllingelår med rygben fra frost
  • 1/2 dl. olie
  • Paprika, salt og peber
  • 3 dl. ris
  • 4,5 dl. vand

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Gnid de frosne kyllingelår og kom dem i et ovnfast fad.

3

Hæld resten af olien i fadet så det dækker bunden. Dette bruges som sovs til risene.

4

Krydder kyllingen med salt, peber og paprika.

5

Kom fadet i ovnen og lad dem stege i 1 time alt efter størrelse.

6

Når der er 25 min tilbage skrues der ned på almindelig ovn. og du begynder på risene*

7

Kom ris i en lille gryde og kom vand og 1/2 tsk salt ved.

8

Sæt dem over at koge. Når de koger, skrues der ned på svageste blus. Sæt et ur til 12 min.

9

Er risene færdig før kyllingen, fjerner du gryden fra varmen og lader dem stå under låg til kyllingen er klar.

10

Når kyllingen er færdig, hældes fedtet fra fadet over i en lille skål og serveres over risene.

Bemærkninger

* Hvis du vil have brune ris skal de ca. have 40-45 min. Så her skal du sætte dem over så det passer med kyllingen. Jeg kan bedst lide jasminris, og de skal have omkring 20 min.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar