Kanelsnegle i fad er en utrolig nem opskrift, som giver nogle virkelig lækre smovsede kanelsnegle. Den er perfekt, at lave til mange og giver 20 små kanelsnegle.
Herhjemme har kanelsnegle altid været et hit og ikke uden grund. Det er en utrolig lækker eftermiddagskage og jeg kender ingen, som ikke elsker en god kanelsnegl. Det er dog først for nylig, at jeg prøvede at lave kanelsnegle i fad – og hvilken forskel det gjorde!
Kanelsnegle i fad eller på bageplade
Opskriften her, er inspireret af Det sprøde køkken af Hanne Nielsen og Michael Pilgaard og er SÅ god! Når du laver kanelsneglene i et fad eller tærteform, står de tæt sammen og hæver derfor ind i hinanden. Dette gør, at der ikke kommer en skorpe, hvilket betyder, at du får en mere blød og smovset kanelsnegl. Jeg synes også ofte, at jeg bøvler med, at fyldet smelter ud af kagerne – men ikke i denne opskrift! Fordi de står i fadet, bager remoncen blot rundt om kanelsneglene og gør dem endnu mere smovset og lækre.
Der er vidst ingen tvivl om, at jeg elsker denne opskrift – og jeg vil virkelig anbefalde dig, at prøve den. Den er så enkel og er allerede et kæmpe hit herhjemme. Den er desuden utrolig nem, at have med på arbejde eller lave til gæster, da du blot kan tage fadet med.
Jeg elsker dog stadig de helt klassiske kanelsnegle, som laves på bageplade hvor du får en mere “individuel” kage. De er lidt mere sprøde og er en bedre kage on-the-go eller hvis du skal dele kage ud til flere. Det er en klassiker af en grund må man vidst bare erkende!
Hvis jeg skulle vælge, må jeg dog sige, at denne opskrift med kanelsnegle i fad ville være min favorit. Det er nok primært, fordi jeg elsker hvor smovset de er – plus der ikke er noget som helst af remoncen som flyder ud og går til spilde. Prøv begge opskrifter og se hvilken der bliver din og din families favorit?
Fryseegnet
Vi er jo kun to herhjemme, men det forhindre mig ikke i, altid at lave et hel fad kanelsnegle. Vi kan dog sjældent nå at spise dem inden de bliver lidt tørre. De kan dog sagtens stå i fadet med en pose om et par dage på køkkenbordet. Jeg plejer dog altid, at fryse dem ned i portioner på 4-6 stykker i en fryseboks. Så tager vi dem blot op når vi bliver lidt lækkersultne eller hvis der kommer uanmeldte gæster.
Vi tør dem nogle gange op på forhånd – men oftest, bliver de tøet op på defrost i mikroovnen og får lige 30 sek. på fuld knald til sidst. Herefter står du med kanelsnegle der smager som nybagte og som er ligeså smovset som da du bagte dem første gang!
Hvis du har lyst til flere søde sager, kan jeg varmt anbefale også at prøve mine muffins med chokoladestykker, cookies eller måske de lidt sundere bananmuffins.
Kanelsnegle i fad giver de mest bløde og snaskede kanelsnegle du kunne forestille dig.
En nem og hurtig opskrift til eftermiddagskagen. Lun mælken til det er fingervarmt. Kom mælken i røremaskinen* og opløs gæren heri. Start røremaskinen og kom sukker, kanel, salt og æg i. Tilsæt melet lidt efter lidt. Kom herefter smørret ved lidt af gangen indtil det er fordelt godt ud i dejen. Ælt nu dejen til den bliver blød og smidig. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. Lav imens remoncen. Rør blødt smør, brun farin og kanel godt sammen og stil på køl indtil dejen er færdighævet. Del dejen i to og rul dem ud i aflange firkanter på ca. 25x40 cm. Fordel remoncen ud på de to firkanter og rul dem herefter til to aflange pølser. Skær rullerne i skiver på omkring 2 cm. Sæt nu sneglene i et ildfast fad (jeg bruger et på 34x22 cm. ) I mit fad kan der stå 4 snegle i 5 rækker. Du kan også fordele sneglene i et tærtefad på ca. 30 cm. Lad nu kanelsneglene hæve i 30 min. tildækket. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Kom fadet i ovnen og lad bage i ca. 20-25 min. indtil sneglene er gyldne. * Hvis du ikke har en røremaskine, kan du sagtens blot ælte dejen sammen i en stor røreskålKanelsnegle i fad
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
4 Kommentarer
Merete
22. september 2021 at 10:20Hvornår skal de 100 g smør i dejen ?
Christina
7. december 2021 at 21:36Hej Merete 🙂
Undskyld det sene svar.
Tak fordi du skriver, jeg kan se at jeg havde glemt at skrive den del af opskriften ind, det beklager jeg.
Opskriften er nu opdateret 🙂 Smørret skal i efter melet, hvorefter det hele æltes til en blød og smidig dej 🙂
Rigtig god dag, og tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen 🙂
Venlig hilsen
Christina
Lea
6. oktober 2021 at 8:23Hej, jeg kan se at der i ingredienslisten står at der skal 100 gram smør i dejen, men der står ikke hvornår i fremgangsmåden.. Skal det bare i efter melet?
Christina
7. december 2021 at 21:34Hej Lea 🙂
Tusinde tak fordi du skrev, jeg havde da helt glemt at skrive den del 🙂
Det er nu rettet i opskriften, men ja smørret skal blot i efter melet.
Tak for hjælpen,
Venlig hilsen
Christina