Hjemmelavet koldskål – en klassiker på de varme sommerdage!
Alle kender den klassiske koldskål fra køledisken. Jeg elsker personlig Arlas koldskål og nyder den ofte med min familie. Hvis jeg en dag har lyst til, at kræse lidt mere laver jeg dog en hjemmelavet koldskål, da jeg elsker at hygge i køkkenet.
Egentlig er det ikke fordi, at der er den store smagsforskel, men den hjemmelavede udgave er bare lidt mere frisk i smagen og er herlig på de varme sommerdage! Hvis du har det ligesom jeg og gerne vil have køligere retter på de varme dage, kan jeg udover koldskålen anbefale en cremet og kølig pastasalat.
Opskriften stammer fra min svigermor og er lavet på kærnemælk. Du kan også vælge at lave den på tykmælk, hvis du foretrækker dette. Personligt bruger jeg altid kærnemælk, da koldskålen bliver utrolig frisk og lækker! Derudover bruger jeg altid vaniljesukker i opskriften her, da jeg altid har det i skabet. Hvis du har en vaniljestang liggende, kan du med fordel bruge en halv af denne. Dette vil blot gøre koldskålen ekstra lækker og smagsfuld.
Koldskål er utrolig nemt at lave og opskriften her er nem at gange op, så den passer til din familiestørrelse. Den kan sagtens gemmes i køleskabet et par dage. Lav endelig en stor portion, så du og din familie kan nyde koldskålen på de mange varme sommerdage.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser, så det bliver lyst tykt. Tilsæt kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Smag evt. til med mere vaniljesukker Stil på køl i 30 min. eller indtil i skal spise. Inden servering røres der godt i koldskålen. Server med kammerjunkere.Hjemmelavet koldskål
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer