Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner

11. maj 2019
Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner

Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner er et skønt tilbehør til sommerens grilaftener og en virkelig lækker måde at tilberede bønner på!

Jeg elsker grønne bønner og leder altid efter forskellige måder at tilberede dem på. Jeg har før delt en herlig cremet bønnesalat med feta som serveres kold. I dag vil jeg derfor dele denne bønnesalat som serveres varm og som vil være et virkelig lækkert tilbehør til alle dine ynglingsretter. Vi får ofte bønnesalaten til gratineret pastaret, spansk tortilla, ovnbagt laks, kyllingelår med ris og mange flere!

Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner

Første gang jeg lavede retten, brugte jeg pinjekerner. Det smagte rigtig godt, men jeg fandt dog hurtigt ud af, at retten krævede en stor mængde kerner. Jeg skiftede derfor de dyre kerner ud med solsikkekerner som et billigere alternativ. De fungere fuldt ud ligeså godt og er samtidig lidt sprødere. Brug de kerner du bedst kan lide.

Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner er super simpelt at lave og kræver kun de tre ingredienser. Jeg har altid et lager af grønne bønner på frost, solsikkekerner og masser af hvidløg. Det er derfor altid nemt og hurtigt at smække denne skønne salat sammen!

Hvis du ikke har bønner på frost, kan du sagtens bruge friske grønne bønner, men så vil jeg anbefalde lige at give dem et hurtigt opkog i en stor gryde kogende vand tilsat lidt salt. Jeg bruger personligt altid grønne bønner på frost til denne opskrift, da jeg synes det er nemmere samt jeg altid har dem på lager.

Grønne bønner med hvidløg og solsikkekerner

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 300 g. grønne bønner fra frost
  • 1,5 dl. solsikkekerner
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Blancher bønnerne i letsaltet kogende vand*

2

Kom solsikkekernerne på en pande ved middelvarme.

3

Rist dem godt og hæld dem på en tallerken. Pas på de ikke brænder på.

4

Kom olien på panden og tilsæt presset hvidløg.

5

Steg hvidløget let i et minuts tid. Pas på det ikke brænder på, da det så bliver bittert.

6

Kom nu bønnerne på panden og krydder med salt og peber.

7

Når bønnerne er godt varme kommes kernerne på panden.

8

Vend det hele godt sammen og server.

Bemærkninger

* Hvis det skal gå hurtigt, plejer jeg at fylde en kogekande med vand og hæld det over de frosne bønner når det er kogende. Gentag hvis nogle af bønnerne ikke er tøet op.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar