Frittata med ost og skinke

24. april 2019
Frittata med skinke og ost

Frittata er en super lækker ret, som er virkelig hurtig at bikse sammen. Så på de dage, hvor det gerne må gå hurtigt med, at få maden serveret er denne opskrift helt perfekt!

Denne frittata er med ost og skinke og smager fantastisk! Osten gør den ekstra smovset og lækker. Den er altid et hit blandt gæster og er super lækker til en brunch. Jeg har sat opskriften til 3 personer, da jeg altid kommer til at tage et lille ekstra stykke. Man kan dog sagtens dele den i mindre stykker og servere godt med tilbehør til. Så vil den sagtens kunne strække sig til 4 personer.

Herhjemme plejer vi som sagt, at servere den som tilbehør til en lækker brunch. Den kan også sagtens komme på aftenbordet, sammen med en god salat og noget godt brød. Nogle dage har vi også spist den til et lækkert rugbrød – hvilket virkelig også smager skønt!

En frittata kan varieres i det uendelige – så det er egentlig kun fantasien der sætter grænser. Fyldet kan kombineres så det passer dig og din families præferencer – eller resterne i køleskabet. Så kast dig endelig ud i nogle forskellige kombinationer og prøv dig frem. Jeg elsker personligt fyld med champignon og spinat, broccoli og cheddar eller en enkelt frittata med grønne asparges!

Del endelig dit ynglingsfyld med os andre i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden – god appetit.

Frittata med ost og skinke

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 6 æg
  • 200 g. skinke (strimler eller tern)
  • 1 frisk mozzarellakugle
  • 1 spsk. parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 230 grader varmluft

2

Skær osten i tern, riv parmesanen og hak persille og hvidløg fint.

3

Pisk æggene godt sammen og bland resten af ingredienserne i. Krydder med salt og peber.

4

Opvarm en smule olie på en pande*

5

Når panden er varm, tilsættes æggemassen.

6

Steg den i ca. 5 min. indtil bunden er stivnet.

7

Kom nu panden i ovnen og bag den i ca. 7 min. eller til den er stivnet og gylden.

8

Drys evt. med mere persille inden servering.

Bemærkninger

Jeg bruger en på 24 cm. i diameter. Ellers synes jeg at frittataen bliver for flad.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar