Broccolitærte med serrano

16. maj 2019
broccolitærte med serranoskinke

Broccolitærte med serranoskinke – en hurtig, nem og virkelig velsmagende tærte med en masse grønt!

Tærten her er springfyldt med smag. Den er spækket med broccoli og er en super nem måde at få dagens grøntsager på! Så hvis du mangler inspiration til mere grønt på menuen derhjemme, vil jeg helt klart anbefale denne broccolitærte.

Jeg har afprøvet både med små broccolibuketter og helt finthakket broccoli. Det er helt klart sidste løsning der var den bedste, da buketterne fik tærten til at føles meget “løs” i fyldet og den hang bare ikke sammen. Ved at finhakke broccolien får du en meget sammenhængende tærte – både i konsistens og smag!

Serranoskinken giver broccolitærten et sprødt og salt indslag og er HELT uundværligt i denne opskrift! Min kæreste synes helt sikkert, at det er det bedste ved tærten. Der skal derfor endelig ikke spares på skinken. Det særlige ved denne opskrift er, at skinken ligger ovenpå og bliver super sprødt – frem for at blandes med resten af fyldet. Det eneste du skal sørge for, er at skinken ikke branker under tilberedningen.

Som altid bruger jeg min Go-to tærtedej, som er super nem at tilberede og altid bliver dejlig sprød. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge en færdiglavet tærtedej, hvis du ikke har tid eller lyst til at bage din egen. Dog vil jeg sige, at der er stor forskel på den færdige bund – og den hjemmelavede bliver altid mere sprød.

Broccolitærte med serrano

Af Christina Antal portioner: 4

Ingredienser

  • Tærtedej - se opskrift i link ovenfor.
  • 1 stor broccoli
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 æg
  • 2 dl. fløde
  • 2 dl. cremefraiche
  • 8 skiver serranoskinke
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tærtedejen samles og forbages. Se fremgangsmåde i link ovenfor.

2

Imens tærtedejen bager tilberedes fyldet.

3

Skær broccolien ud i buketter og hak dem fint. Hak især stokken godt, så der ikke er store stykker tilbage.

4

Snit forårsløg fint.

5

Bland broccoli og forårsløg godt sammen og krydder med en smule salt.

6

I en skål piskes æg, fløde, cremefraiche, salt og peber godt sammen. Jeg bruger omkring 1 tsk. salt.

7

Når tærtebunden er færdig kommes grøntsagerne over i bunden og jævnes ud.

8

Kom så æggemassen over. Fordel jævnt.

9

Serranoskinken rives i to dele og krølles let sammen og fordeles jævnt ovenpå fyldet.

10

Kom tærten i ovnen og bag den i ca. 35 min. ved 175 grader varmluft.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar