Æbleskiver

29. november 2019
Æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver er vores ynglingsspise herhjemme i julen! Vi plejer at lave en kæmpe portion så de holder et godt stykke ind i december.

Denne opskrift på gammeldags æbleskiver, er en jeg har fået af min svigermor. Hun har altid været super god i et køkken og er god til, at få lavet de mere traditionelle opskrifter – især her op til jul. Vi har aldrig brugt andre opskrifter, da denne simpelthen er et hit hver gang og er så nem at tilberede.

Hvis du leder efter andre juleopskrifter, har jeg både opskrifter på risengrød, flæskesteg med sprød svær, hjemmelavet rødkål, brunede kartofler, andesteg, medister og brændte mandler.

Æbleskiver koster ikke meget i butikkerne og vi plejede også bare at købe et par poser, så vi havde til hele julen. Men jeg må bare tilstå, at købte æbleskiver simpelthen bare ikke kan sammenlignes med de hjemmelavede. Hvis du laver dine egne, får du så meget mere smag og en mere saftig krumme, end dem på frost. Herhjemme plejer vi, at lave en kæmpe portion og fryse ned i mindre portioner. Så er de lige til, at tage op og varme i ovnen.

Jeg vil ikke lyve og sige, at det ikke tager tid at tilberede dine egne æbleskiver – for det gør det! Især hvis du laver en stor portion. Men efter min mening, så er det hele processen værd, da de hjemmelavede bare er så meget bedre. Selvom det tager tid at lave æbleskiverne, er det virkelig ikke et krævende arbejde. Det er utrolig simpelt, det eneste du skal gøre, er at vende dem undervejs.

Sæt noget godt julemusik på og hyg dig i køkkenet med familien – imens i smugspiser af de færdige æbleskiver.

Hjemmelavede æbleskiver

Af Christina Antal portioner: ca. 70 stk

Ingredienser

  • 500 g. hvedemel
  • 1 l. kærnemælk
  • 4 æg
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Revet skal fra 1 citron
  • Flydende margarine

Fremgangsmåde

1

Bland mel, natron, salt og sukker i en skål.

2

Riv citronskal ned i skålen og bland det hele godt sammen.

3

Pisk nu stille og roligt kærnemælken i blandingen. Det skal piskes jævnt så der ingen klumper er.

4

I en anden skål piskes æggene skummende. Rør dem forsigtigt i dejen.

5

Varm en æbleskive pande op ved middel varme (5 ud af 9).

6

Kom en lille dråbe flydende margarine i hvert hul i panden.

7

Fyld nu dej i hvert hul, de skal næsten fyldes helt op.

8

Så snart dejen har dannet en skal, vendes de ved hjælp af en teske og en lille træpind (grillspyd)*

9

Vend dem et par gange undervejs i bagetiden. De skal ca. bage 7-8 min. ved middel varme.

10

Fortsæt som ovenfor indtil der ikke er mere dej.

11

Lav hele portionen og frys enten nogle af dem ned, eller varm dem alle i et stort fad i ovnen i et par minutter.

Bemærkninger

* Dette kan tage et par forsøg, hvis det er første gang det gøres. Jeg plejer, at stikke træpinden ned i siden på æbleskiven og så kan den drejes let. Herefter bruger jeg både teskeen og pinden til, at få vendt æbleskiven helt om og få presset siderne ned i hulet igen, så den kan blive helt rund.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar