Amerikanske pandekager

28. april 2019
Amerikanske pandekager med sirup.

Amerikanske pandekager er simpelthen så hyggelige til søndagens morgenbord, en hyggelig brunch med pigerne eller hvis du bare vil forkæle dig selv!

Amerikanske pandekager, pancakes, norske lapper, brunch pandekager – kært barn har mange navne. For mig er navnet ligegyldigt, så længe der er masser af sirup til!

I denne opskrift, har jeg brugt kærnemælk, da jeg synes at dette giver det bedste og mest luftige resultat. Hvis du står en morgen og børnene plager efter pandekager, kan du sagtens bruge almindelig mælk. Resultatet bliver stadig super lækkert og jeg har gjort det mange gange, da jeg ikke altid lige har kærnemælk i huset, når jeg får lyst til pandekager.

Jeg serverer pandekagerne stablet og med masser af enten ahornsirup eller almindelig lys sirup over. Det skal dryppe og være rigtig smovset! Hvis du ønsker lidt frugt til, vil jeg klart anbefale forskellige bær, som f.eks. jordbær, hindbær eller blåbær. Jeg håber du og din familie vil nyde opskriften.

Hvis du er mere til det sprøde køkken om morgenen, men det stadig gerne må være lidt sødt, kan jeg anbefale at give dig i kast med min opskrift på de sprødeste vafler. De er super lækre at servere en søndag morgen og er et godt alternativ eller supplement til de amerikanske pandekager.

Amerikanske pandekager

Af Christina Antal portioner: 14 stk.

Ingredienser

  • 1 æg
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3,3 dl. kærnemælk - kan erstattes med minimælk
  • 270 g. hvedemel
  • 25 g. smør
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

1

Smelt smørret i en lille gryde.

2

Pisk imens æg, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål til en lys og skummende masse.

3

Kom mælk, mel, natron og smør i skålen.

4

Pisk det hele godt sammen med et piskeris indtil der ikke er flere klumper.

5

Varm en pande op ved middelhøj varme.

6

Når panden er varm, kommes en smule dej på midten af panden.

7

Lad den bage til dejen begynder at boble godt i overfladen. Vend den så og bag yderligere 1 min.

8

Hver pandekage skal ca. bage 3-4 min. i alt - alt efter størrelse.

9

Hold lune under staniol imens de sidste pandekager tilberedes.

10

Server med sirup.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar