Risengrød er en juleklassiker og er en sand favorit især hos børn her i julemåneden. Det er super simpelt at lave og smager fortryllende godt!
December er allerede godt igang og dagene er virkelig kolde. Herhjemme elsker vi derfor, at varme os med varm kakao og en masse dejlig julemad. Risengrød har altid været en stor favorit, både hos min mand og jeg. Vi spiser dog også en masse æbleskiver og måske lidt for meget god mad såsom flæskesteg, andesteg og medister med en masse sovs. Men hey, det er vel kun december en gang om året.
Risengrød bliver altid lavet på sødmælk herhjemme og serveres med rigelige mængder smør og kanelsukker. Min far har altid været helt vild med risengrød og har altid kunne spise det i ufattelig store mængder. Jeg er derfor nok lidt farvet, og laver altid store portioner. Til mig og min mand plejer jeg at lave af en hel liter mælk.
Risengrøds-traditioner
Der er mange traditioner forbundet med julemad og der er risengrød ingen undtagelse. Min gamle sløjdlære plejede altid, at spise risengrød med rød saftevand hældt over. Dette koncept har jeg dog aldrig taget til mig, da jeg synes, det hele bliver lidt for vådt og mærkeligt. Min mand introducerede mig for et par år siden til, at spise sirup ovenpå risengrøden og dette må jeg tilstå er vanedannende. Selvfølgelig stadig med smør og kanelsukker – sukker går vi ikke ned på her i december. Derudover er der også rigtig mange, der laver risengrød på “høkasse-metoden” hvor den varmes op og derefter stilles under dynerne. Dette er jeg dog ikke opvokset med og derfor ikke noget jeg selv gør.
Herhjemme laver jeg altid grøden, som jeg selv er opvokset med – og jeg ELSKER den! Det er bare ikke rigtig jul uden risengrød! Jeg håber du og din familie nyder julen og kan bruge opskriften her. Hvis du leder efter flere juleopskrifter, kan du kaste sig over de lækreste pebernødder eller give dig i kast med hjemmelavede æbleskiver.
Hjemmelavet risengrød - en sand klassiker i julen. Kom ris og vand i en stor gryde. Bring det i kog under omrøring. Rør godt indtil al vand er fordampet. Tilsæt mælk og bring det stille og roligt i kog igen. Når det koger, skrues der ned på svag varme. Lad grøden koge i 45-60 min. alt efter hvor varmt dit blus er og hvor tyk du vil have grøden. Når grøden er den rette konsistens, smages den til med salt. Den kan trække mere end man lige tror. Server med en god smørklat og en masse kanelsukker*. *Kanelsukker er som det hentyder - sukker med kanel i. Det er forskelligt, hvor meget kanel folk vi have i deres sukker, så bland din egen så den passer til dig og din families præferencer. Risengrød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ingen kommentarer