Brændte mandler høre julen til med deres søde, knasende godhed! Du har sikkert købt mange poser på gaden i december måned, men de er utrolig nemme at lave selv.
Der er intet som duften af brændte mandler, når du går ned af gågaden eller på de mange hyggelige julemarkeder i december måned. Den liflige duft af karameliserede mandler spreder sig hurtigt og køen vokser hos de mange standere.
Brændte mandler er dog utrolig nemme at lave selv og jeg har lavet dem mange gange siden denne opdagelse. Jeg vil dog sige, at jeg ikke står tilbage for, at købe et kræmmerhus fyldt med de lækre mandler, når julegaverne skal købes.
Mandlerne bliver som sagt karameliserede i brandvarmt sukker, så vær endelig forsigtig når du laver dem. Varmt sukker skal man være utrolig varsomt med, da det virkelig kan brænde hvis det kommer på huden. Jeg er ret klodset i et køkken, så når jeg røre i panden, plejer jeg, at have et par grydehandsker på for en sikkerheds skyld.
Lav endelig en stor portion brændte mandler – så har du både til jer selv, til gæsterne og måske til en sød værtindegave. Det er også en fantastisk mandelgave! Hvis du er vilde med mandler, kan jeg også anbefale, at kaste dig ud i en omgang lakridsmandler. Men pas på, for de er virkelig vanedannende. Hvis du leder efter lidt mere julede snacks, kan du fx give dig i kast med julens bedste pebernødder.
Jeg plejer, at gemme mandlerne i en lufttæt beholder. Her kan de sagtens holde sig nogle uger, hvor de bevare deres sprøde og knasende skorpe. De kan dog godt finde på, at klistre lidt sammen, især hvis de står for varmt.
Brændte mandler høre julen til med deres søde, knasende godhed! Du har sikkert købt mange poser på gaden i december måned, men de er utrolig nemme at lave selv. Kom alle ingredienserne på en pande og tænd for panden på middelvarme. Rør hele tiden rundt i blandingen imens det opvarmes. Sukkeret begynder så småt at smelte. I starten er det en tynd sirup, som bliver tykkere og tykkere under omrøring. Pas på, at sukkeret ikke brænder på. Når vandet er fordampet, begynder sukkeret at klumpe sammen og sætte sig rundt om mandlerne. Hold godt øje med mandlerne på dette stadie. Skru helt ned for varmen, da sukkeret ikke må få for meget varme nu, da sukkeret ellers smelter igen og bliver stenhård. Tag mandlerne af varmen, når du synes mandlerne er som de skal være. Kom dem på bagepapir og lad dem køle en smule. Skil dem ad inden de køler helt ad, da de ellers er utrolig svære at få fra hinanden. Brændte mandler
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingen kommentarer