Cacio é Pepe: Skøn italiensk pastaret

4. maj 2019
cacio e pepe - Italiensk pastaret

Cacio é Pepe – en skøn og virkelig enkel italiensk pastaret med masser af peber og ost.

Denne opskrift er en fortolkning af den italienske klassiker Cacio é Pepe. Det italienske køkken er kendt for deres gode og meget simple pastaretter – hvilket altid er et hit i min bog!

Jeg stødte første gang på opskriften i et program af Brødrene Price – og opskriften er derfor inspireret af de to brødre. Jeg elsker deres programmer og får altid en masse inspiration til selv at kaste mig over nye mad-eksperimenter.

cacio e pepe - Italiensk pastaret

Jeg har dog justeret lidt på målene i opskriften, så den passer til mig og min families præferencer. I den originale opskrift, skal der bruges pecorino som er en hård italiensk fåreost. Jeg kommer selv fra en lille by og ved hvor svært det kan være, at skaffe specialoste. Dog er de store supermarkeder begyndt at have et virkelig bredt sortement og du kan være heldig at finde osten her eller i en lokal osteforretning. Hvis du ikke kan opstøve osten så vil jeg anbefalde at bruge dansk vesterhavsost som erstatning eller blot bruge parmesan.

Cacio é Pepe er en super simpel pastaret med meget få ingredienser. Jeg vil derfor anbefale at bruge de bedste råvarer du kan skaffe, da det gør en kæmpe forskel for smagen. Jeg vil altid anbefale at bruge en hel ost du selv river, da det støv man kan købe i poser bare ikke er det samme.

Servering

Hvis du servere retten med en god salat kan den mætte flere. Jeg plejer altid at sige ca. 125g. pasta pr. person. Denne ret har dog ingen kød, så hvis du ikke serverer salat eller brød til, vil jeg anbefale at lave lidt ekstra pasta.

Til pastaretter serverer jeg næsten altid brød til, da jeg synes et sprødt element passer virkelig fint til disse retter. Som altid vil jeg anbefalde de lækre koldhævede flutes. Server med en god hvidløgssmør til og din familie vil være i den syvende himmel. 

Cacio é Pepe

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 400 g. spaghetti*
  • 2 dl. pecorino ost
  • 2 dl. parmesan
  • 1 spsk. sorte peperkorn
  • 2 spsk. smør
  • Hakket persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Kog det 2-3 min. mindre end normalt.

2

Imens kommes peberkornene i en morter og stødes til en grov pulver.

3

Kom peberet på en tør pande ved middel varme og rist det godt af til det begynder at dufte stærkt af peber.

4

Tilsæt smør og lad det bruse af. Kom et par skefulde af pastavandet ved og lad det simre nogle minutter.

5

Når pastaen er 2-3 min. fra at være færdigkogt, kommes det på panden sammen med 2 dl. pastavand**

6

Riv begge oste og kom dem på panden og vend det hele godt sammen.

7

Rør godt i pastaen og tilsæt evt. mere af kogevandet hvis retten skal løsnes lidt.

8

Smag retten til med salt og peber og bliv ved med at røre til alt osten er smeltet og pastaen er færdigkogt.

9

Retten skal smage godt igennem af peber og må gerne bide lidt.

10

Server med hakket persille, friskkværnet peber efter smag og et godt glas hvidvin.

Bemærkninger

* Jeg bruger pasta linguine, da det typisk har en flad og ru overflade som er perfekt til at suge sovsen til sig. ** Gem det sidste kogevand hvis du får brug for det senere til at løsne retten.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar