
Wienerschnitzel er en gammel klassisk dansk ret, lavet på kalveschnitzel der er paneret og stegt knasende sprødt. Retten er utrolig simpel, en smule undervurderet – men en virkelig fantastisk ret!
Herhjemme elsker vi en god gammel klassisk wienerschnitzel! Personligt synes jeg, at en wienerschnitzel skal laves på kalvekød. Andre laver den af svinekød, men dette synes jeg hurtigt, kan blive en smule tørt. Derudover synes jeg ikke, at smagen er den samme som den klassiske med kalv. Men når det så er sagt, kan man sagtens lave retten med svineschnitzler. Dette er et billigere alternativ og som også fåes i de fleste supermarkeder. Så hvis du står og ikke lige kan finde kalveschnitzler i køledisken eller hos slagteren, så brug endelig svinekød.
Tilbehør til din wienerschnitzel
Jeg har altid synes, at det var en smule kedeligt, at få serveret brasede kartofler og ærter til den lækre sprøde wienerschnitzel. Derfor plejer jeg, at servere ostegratinerede porre til det lækre kød. Desuden synes jeg, at schnitzlen i sig selv mætter rigtig meget og jeg savner derfor ikke kartoflerne. Hvis du er mere til den klassiske servering, servere du blot kødet sammen med dampede ærter og brasede kartofler eller som alternativ – mine ovnstegte kartofler.
Wienerschnitzel skal for mig være super sprødt og kødet skal være banket godt flad. På denne både bliver kødet virkelig mørt og saftigt. Server med et par skiver citron på toppen, som presses ud over ved bordet.
wienerschnitzel
Ingredienser
- Gratinerede porre med cheddar - find opskriften i linket ovenfor.
- 2 Kalveschnitzler
- 2 Æg
- 3 spsk. mel
- 2-3 dl. rasp
- 1 Citron
- 2 spsk. smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Schnitzlerne bankes godt ud med en kødhammer. De skal bankes ret tynde, men de må ikke gå i stykker.
Krydder med salt og peber på hver side.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Kom også mel og rasp i hver deres tallerken.
Nu vendes kødet først i mel, herefter æg og tilsidst raspen. Kødet skal have en jævn panering på begge sider.
Kom rigeligt smør på en pande og varm den op ved middelhøj varme.
Når panden er varm kommes kødet på og steges til de er gyldne. Omkring 4 min. på hver side.
Server med citronskiver ovenpå og de ostegratinerede porre som tilbehør.
Ingen kommentarer