Ovnbagt laks

23. april 2019
to stykker ovnbagt laks i ovnfad.

Ovnbagt laks er helt klart en af mine favoritter, når det kommer til fisk på menuen. Personligt synes jeg, at denne tilberedningsform er den simpleste og mest lækre. Server laksen til et godt brød, bønnesalat med feta eller en god salat og nyd det hele med et godt glas hvidvin!

I denne opskrift har jeg gjort det simpelt, at tilberede stykker af laks. Jeg køber enten laksefilet fra frost eller ved en god fiskehandler – begge dele fungere lige godt til denne opskrift. Det eneste du skal sørge for, er at fisken ikke er frossen når du kommer den i ovnen. Jeg plejer at bruge laks uden skind, men du kan også sagtens købe med skindet på og stege det sprødt, dette smager også utrolig godt! Sørg dog for, at skindet er afskællet, da det ellers bliver en kedelig oplevelse.

Dette er en meget simpel opskrift på ovnbagt laks, som kan anvendes på mange forskellige måder. Du kan enten servere den som nævnt ovenfor, med lidt godt brød og salat – Eller du kan bryde laksen op i mindre stykker og tilsætte den til en lækker salat, sandwich, pasta med citron-flødesovs eller en pastaret med asparges mm.

Hvis retten skal være lidt mere grøn, kan der med fordel tilsættes asparges i fadet. De skal blot renses, krydres med salt og peber og placeres rundt om eller under laksestykkerne. Bag det hele sammen og voilá – du har dig selv en fantastisk ret med masser af smag!



Ovnbagt laks

Af Christina Antal portioner: 2
Tilberedningstid: 20-25 min.

Ingredienser

  • 2 stk. laks
  • 1 lille citron
  • Olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 170 grader.

2

Tør laksen på begge sider med lidt køkkenrulle og fjern evt. skind.

3

Krydder begge sider godt med salt og peber.

4

Smør et lille ovnfast fad med olie og kom laksestykkerne i fadet.

5

Skær citronen i skiver og kom to på hver af laksestykkerne

6

Kom fadet i ovnen og bag i ca. 15-18 min alt efter størrelse*

Bemærkninger

*Tjek om de er færdige efter 15 min. De skal være lette at trække fra hinanden. Skær evt. en af dem over på midten og se om den er færdig.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar