Medister

18. november 2019
Medister

Medister er en klassisk dansk ret, som mange af os er vokset op med. Medisterpølse passer perfekt til de kolde måneder, hvor den kan serveres med hjemmelavet rødkål og kartofler.

For os herhjemme, er medisterpølse en af julens favoritter. Vi servere den altid med ovnstegte kartofler og en skøn hjemmelavet rødkål. Det er nok rødkålen der gør, at det for os er en meget julet ret. Vi får den løbende, men især når dagene begynder at blive koldere.

Jeg er en stor fan af de gamle klassiske retter og vil altid slå et slag for, at vi ikke glemmer disse skønne måltider. Du kan evt. også prøve, at give dig i kast med en klassisk boller i karry, koteletter i fad eller en skøn flæskesteg hvis du er i julehumør ligesom mig.

Medister er super simpelt at tilberede og kræver ikke store færdigheder. Det eneste jeg har lært er dog, at en medisterpølse skal have tid og tålmodighed. Jeg steger den ved lav varme, så den er gennemstegt helt ind i midten og dejlig sprød udenpå.

Opskrift på sovs til stegt medister

En medister kræver en god sovs til efter min mening. For at sovsen skal smage af medisteren, kan du enten koge panden af efter medisteren er stegt eller dække medisteren med vand og koge den forsigtigt i 5-10 min. inden den steges. Jeg plejer næsten altid, at gøre førstnævnte, da jeg synes, dette giver det mest saftige kød.

Ingredienser til 3 ps.
  • 30 g. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • Afkog fra panden eller god svinefond
  • Salt og peber
  • Madkulør
Fremgangsmåde
  • Smelt smøret i en lille kasserolle.
  • Kom melet i og rør det godt ud.
  • Fjern medisteren fra panden og kog panden af med vand – omkring 3 dl.
  • Kom afkoget fra panden over i gryden og rør det godt ud til der ikke er flere klumper.
  • Tilsæt mere vand/fond til du får den ønskede konsistens
  • Smag til med salt og peber og slut af med lidt madkulør, for at få den rette brune farve.

Medister

Af Christina Antal portioner: 3

Ingredienser

  • 500 g. medisterpølse
  • Smør

Fremgangsmåde

1

Hvis du servere ovnstegte kartofler til, skal de have ca. 30 min. så start med at sætte dem i ovnen.

2

Tænd panden ved middel varme og kom lidt smør på panden.

3

Når smøret er smeltet skrues panden ned til lav-middel varme og medisteren kommes på.

4

Lad medisteren stege i ca. 25-30 min. og vend den jævnligt undervejs.

5

Når medisteren er færdig kommes den over på et skærebræt, så du kan koge panden af med lidt vand til sovsen.

6

Server med rødkål og de ovnstegte kartofler.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar