Karrysuppe med linser og fennikel

1. oktober 2020
Karrysuppe med linser, fennikel og brødcroutoner

Denne vegetariske karrysuppe med røde linser, fennikel og lækre sprøde brødcroutoner er en fantastisk efterårsret! Den er krydret, cremet og varmer en indefra på selv de mest blæsende efterårsdage.

Herhjemme elsker vi en god varm skål suppe når vejret begynder, at blive koldere. Efterår betyder altid mere suppe – og jeg elsker det! Hvis du også elsker varme og cremede supper på de koldere dage, kan jeg varmt anbefale en skøn tomatsuppe med suppehorn, en stærk thailandsk tom kha gai suppe eller en lækker cremet tomatsuppe.

Denne karrysuppe er fyldt med gode sager og mætter virkelig godt. Kombinationen af fennikel og lime løfter virkelig suppen smagsmæssigt og giver den lidt skarphed. De røde linser giver en god fylde til suppen og sørger for, at alle bliver mætte. Karrysuppen er dejlig krydret og varmer helt fantastisk.

Denne suppe er som sagt vegetarisk, men hvis du savner lidt kød, kan du godt stege et kyllingebryst ved siden af og rive det i mindre strimler og komme i suppen. Herhjemme er de sprøde brødcroutoner dog nok – men de helt klart nødvendige for, at skabe lidt knas til retten. Du kan også servere karrysuppen sammen med nogle lækre naanbrød eller et godt flute.

Holdbarhed og nedfrysning

Suppen holder sig fint på i køleskabet i 3 dage. Varm enten suppen op i en lille gryde på komfuret eller i mikroovnen, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Suppen egner sig også rigtig godt til, at fryse ned! Du skal blot fryse den ned i mindre portioner og så tø den op natten over i køleskabet. Du kan dog også godt bruge optøningsfunktionen på mikroovnen hvis du har glemt, at tage suppen op. Det har jeg glemt en del gange og det går altså ganske fint alligevel. Når suppe er tøet op, kan den varmes i gryde eller i mikroovn. Du skal ikke være bekymret hvis suppen er en smule grynet til at starte med. Den bliver super cremet igen når den er kogt op og lige får en ordentlig omrøring med et piskeris igen.

En hurtig og nem måde, at få en skøn varm hjemmelavet suppe på selv de koldeste efterårsdage, hvor man bare gerne vil sidde under et tæppe og nyde en god serie og en skål suppe.

Karrysuppe med linser og fennikel

Af Christina Antal portioner: 4
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 35 min. Tid i alt: 45 min.

Denne vegetariske karrysuppe med røde linser, fennikel og lækre sprøde brødcroutoner er en fantastisk efterårsret! Den er krydret, cremet og varmer en indefra på selv de mest blæsende efterårsdage.

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 4 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 dl. røde linser
  • 12 dl. grøntsagsfond
  • 2 lime
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Pil løgene og skær i grove tern.

2

Skæl gulerødder og skær i skiver.

3

Skyl fenniklen og skær i mindre stykker.

4

Varm olien op i en gryde ved middel-høj varme og kom karry ved og steg det godt af så det begynder at dufte.

5

Kom så grøntsagerne i gryden og steg dem godt af i 5 min. under omrøring.

6

Skyld linserne grundigt i koldt vand og kom dem i gryden sammen med grøntsagsfonden.

7

Lad suppen koge op og skru så ned på svag varme og lad det stå og simre i 20 min.

8

Efter de 20 min. burde grøntsagerne at være dejlig møre - hvis ikke, så giv suppen 5-10 min. mere.

9

Blend nu suppen, enten i en blender eller i gryden med en stavblender.

10

Si suppen hvis du vil have den ekstra cremet, og smag den til med limesaft, salt og peber.

11

Hvis suppen er for tyk, kan der tilsættes lidt vand indtil du opnår den ønskede konsistens.

12

Server suppen med brødcroutoner, naanbrød eller et godt flute.

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar